
Cviklový šalát s figami a kozím syrom
3 PORCIE
● 10 kúskov mozzarelly di bufala● 1 vajce● 50 ml mlieka● 1 lyžica hladkej múky● strúhanka na obaľovanie● 4 buľvy predvarenej cvikly● 4 zrelé sladké figy● za 3 hrste poľného šalátu● olúpané mandle na posypanie● hrubozrnná morská soľ● extra panenský olivový olej
1. Malé mozzarelly zlejte z nálevu a osušte papierovou utierkou. V miske vyšľahajte vajce s mliekom a hladkou múkou. Do cestíčka namočte mozzarelly, obaľte ich v strúhanke a vložte do horúceho oleja. Opekajte prudko a rýchlo, aby sa neroztopili.
2. Cviklu nakrájajte na hrubšie aj jemnejšie plátky. Figy opláchnite a nakrájajte na mesiačiky. Poľný šalát vložte do sitka a prepláchnite prúdom vody. Nechajte odkvapkať.
3. Na tanier uložte poľný šalát, nakrájanú cviklu, figy, vypraženú mozzarellu, posypte mandľami, soľou a pokvapkajte olivovým olejom. Môžete servírovať.
Čas prípravy: 30 minút