Reklama

Zdena Studenková odhaľuje tajomstvo svojho obľúbeného obeda: Vyskúšajte jej recept!

Zdena Studenková začala po oslave sedemdesiatky myslieť na najhoršie.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CkgzzpnrrXD

Reklama
Nikoleta Škopová

Nikoleta Škopová

Externá redaktorka

Zdena Studenková je už desaťročia jednou z našich najuznávanejších herečiek, no mnohí jej kolegovia a fanúšikovia vedia, že je taktiež aj kráľovnou svojej kuchyne. Je o nej známe, že s láskou vyvára aj pre svojho partnera Branislava Kostku, ktorého bez krabičiek ani neuvidíte.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Zdena Studenková odhaľuje tajomstvo svojho obľúbeného obeda: Vyskúšajte jej recept!
    Zdroj: Instagram/zdenastudenkova.official

    Známej blondínke učarovalo varenie a pečenie už v detstve, keď vo veku 9 rokov upiekla svoj prvý koláč. Doteraz sa jej podarilo vydať tri kuchárske knihy. Studenková totiž zostavuje vlastné recepty, vylepšuje a dotvára obľúbené pokrmy, vymýšľa nové chuťové variácie a dokonca tvorí aj vlastné koreniny.

    Varenie sa stalo pre ňu zábavou a zároveň aj relaxom. Mnohí fanúšikovia si však myslia, že sa stravuje veľmi prísne a zdravo. Sympatická herečka sa však drží hesla, podľa ktorého ,,cvičí, aby mohla jesť“. V jej poslednej knihe nájdete aj recept na zapekanú cuketu, ktorú pripravíte ľahko a rýchlo.

    RECEPT NÁJDETE NA DRUHEJ STRANE!

    Zapekaná cuketa podľa Zdeny Studenkovej

    Ingrediencie:

    • 3 cukety
    • 1 – 2 ks syra Bambino
    • 4 – 5 čerstvých rajčín alebo 1 konzerva
    • 100 g syra Eidam
    • 1 kúsok škorice
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 2 polievkové lyžice oleja
    • soľ
    • vegeta
    • petržlenová vňať alebo iné čerstvé bylinky

    Postup:

    Cukety umyjeme, rozkrojíme po dĺžke na polovičku a následne vydlabeme dužinu. Cuketové lodičky vložíme do vymastenej zapekacej misy. Osolíme ich a posypeme vegetou. Na dno natrieme Bambino. Na oleji si podusíme nakrájaný cesnak, paradajky s trochou škorice a pridáme vydlabanú dužinu z cukety. Dochutíme bylinkami a cuketové lodičky naplníme plnkou. Vrch posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Nikoleta Škopová

    Externá redaktorka
    Záhradkárstvo a láska k prírode sú mojou vášňou už od detstva. Rada sa delím o praktické rady a inšpirácie, ktoré pomáhajú čitateľom zveľaďovať svoje záhrady a nachádzať radosť v každom kúsku zelene.