7 tipov na najlepšie domáce TEKVICOVÉ SEMIENKA! Najprv ich varte a potom...
29. 10. 2023, 18:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 20:40)

Zdroj: Shutterstock
Vždy ste si na jarmokoch kupovali tekvicové jadierka a nevedeli ste sa ich dojesť? Máme pre vás super rady, ako si presne také isté pripravíte doma!

Zdroj: Canva
Vždy ich poriadne opláchnite
Najdôležitejšou zásadou je semiačka z tekvice vždy poriadne opláchnuť. Ak by ste to nespravili, pri pečení by mohli zvyšky tekvice zhorieť a len ťažko by sa usušili
Zdroj: Shutterstock
Predvarte ich
Možno o tom počujete prvýkrát, ale pred pečením je vhodné semiačka predvariť. Stačí 10 minút v slanej vode.
Zdroj: Shutterstock
Nezabudnite na olej
Mnoho ľudí zabúda pred pečením na olej. Je však dôležitý, aby semienka nezhoreli. Nemusí ho byť veľa ale dbajte na to, aby olejom prešlo každé zrnko.
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Viac sušte ako pečte
Trpezlivosť ruže prináša, preto semienka skôr sušte než pečte. Pri vysokých teplotách vám veľmi ľahko a rýchlo zhoria na popol.
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Dvierka na rúre nezatvárajte
Aby mohla vzniknutá para z rúry unikať, nechajte ich dvierka pootvorené.
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Pravidelne miešajte
Rovnomerne upečené budú len tie jadierka, ktoré ste pravidelne miešali a otáčali. Dbajte na to!
Zdroj: Shutterstock
Skúste aj takéto...
U nás sú najobľúbenejšie nesolené, solené alebo nanajvýš paprikové. V zahraničí si však svoje miesto našli aj škoricové, karí či zaúdené tekvicové jadierka. Pridajte k nim bylinky či rôzne druhy korenia, bude to úplne nový zážitok!