Reklama

7 tipov na najlepšie domáce TEKVICOVÉ SEMIENKA! Najprv ich varte a potom...

Sú vhodné pre diabetikov a ľudí s vysokým cholesterolom.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Vždy ste si na jarmokoch kupovali tekvicové jadierka a nevedeli ste sa ich dojesť? Máme pre vás super rady, ako si presne také isté pripravíte doma!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Odvrátená strana SLNEČNICOVÝCH SEMIENOK. Na toto pozor!
    Zdroj: Canva

    Vždy ich poriadne opláchnite

    Najdôležitejšou zásadou je semiačka z tekvice vždy poriadne opláchnuť. Ak by ste to nespravili, pri pečení by mohli zvyšky tekvice zhorieť a len ťažko by sa usušili

    Zdroj: Shutterstock

    Predvarte ich

    Možno o tom počujete prvýkrát, ale pred pečením je vhodné semiačka predvariť. Stačí 10 minút v slanej vode.

    Zdroj: Shutterstock

    Nezabudnite na olej

    Mnoho ľudí zabúda pred pečením na olej. Je však dôležitý, aby semienka nezhoreli. Nemusí ho byť veľa ale dbajte na to, aby olejom prešlo každé zrnko.

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Viac sušte ako pečte

    Trpezlivosť ruže prináša, preto semienka skôr sušte než pečte. Pri vysokých teplotách vám veľmi ľahko a rýchlo zhoria na popol.

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Dvierka na rúre nezatvárajte

    Aby mohla vzniknutá para z rúry unikať, nechajte ich dvierka pootvorené.

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Pravidelne miešajte

    Rovnomerne upečené budú len tie jadierka, ktoré ste pravidelne miešali a otáčali. Dbajte na to!

    Zdroj: Shutterstock

    Skúste aj takéto...

    U nás sú najobľúbenejšie nesolené, solené alebo nanajvýš paprikové. V zahraničí si však svoje miesto našli aj škoricové, karí či zaúdené tekvicové jadierka. Pridajte k nim bylinky či rôzne druhy korenia, bude to úplne nový zážitok!