Reklama

JADIERKA z jabĺk? Zjesť alebo vypluť? Sú skutočne KONTROVERZNÉ?

"Nejedz jadierka, inak sa otráviš!" Upozorňovali nás babičky.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Majú skutočne škodlivé účinky? Čo robiť, ak sme náhodou nechtiac nejaké prehltli?

Jadierka z jabĺk dokážu s ľudským telom narobiť divy, posilnia organizmus a zlepšia zdravie. To znamená, že by sme sa im nemali vyhýbať, sú skvelé na konzumáciu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TEASER | Uskladnenie jabĺk na zimu má niekoľko jednoduchých pravidiel

    Ak by ste rozžuvali jadierka, potom by sa amygdalín, respektíve vitamín B17, v tele premenil na kyanovodík a vo veľkom množstve by táto látka mohla byť pre naše telo toxická. Nebezpečná látka sa tvorí len vtedy, ak sa ochranný povlak jadierka, naruší.

    Jadierka z jabĺk nie sú jediné, ktoré obsahujú kyanid. Látku amygdalín obsahujú aj marhule, broskyne, čerešňové kôstky a mnohé iné plodiny.

    Zdroj: shutterstock

    Jablkové hodovanie je vždy očakávanou jesennou udalosťou.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS