Logo
Reklama

Po jahodách prichádzajú na rad MARHULE! Samozber sa už v niektorých miestach SLOVENSKA začal

Kvalita plodov marhúľ závisí od správneho termínu zberu. Ten nesmie byť ani predčasný, aby nebolo ovocie tvrdé, ani oneskorený, pretože prezreté ovocie je vhodné len na výrobu lekváru či džemu.

Zdroj: shutterstock

Reklama
Reklama

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Ľudia si chodia oberať marhule na rôzne účely, či už na zaváranie, výrobu pálenky, alebo len tak na jedenie. Vyberajú si ich hlavne podľa tvrdosti. Marhuľa je totiž ovocie, ktoré dozrieva naozaj rýchlo.

Diskusia

(0)

Autor článku

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov
Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.
Výber pre vás