Reklama

Jar je čas pŕhľavy! Ako ju využiť v kuchyni i záhrade

Pesto z pŕhľavy

  • 2 hrste čerstvej pŕhľavy
  • 50 g orechov (vlašské, píniové)
  • 50 g parmezánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml olivového oleja

    Všetky suroviny rozmixujte. Pesto je výborné na pečivo aj na cestoviny. Skladujte ho v chladničke.

Zdroj: shutterstock

Zdravé a chutné.

Ďalšie tipy na jej využitie

  • Urýchľovač pre kompost
    Pŕhľava podporuje rozklad kompostu a dodáva mu živiny.
  • Prírodné hnojivo
    Čerstvú pŕhľavu stačí zaliať vodou a nechať ju kvasiť cca 1–2 týždne. Potom ju treba precediť a ešte zriediť s vodou v pomere 1:10. Prírodné hnojivo je skvelé na paradajky, papriky a iné plodiny.
  • Výborná pre sliepky
    Ak chováte sliepky, nasekanú čerstvú pŕhľavu im môžete primiešať do krmiva. Je to dobrý zdroj výživy a navyše pŕhľava podporuje tvorbu vajec.

Strana

2/2

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Patrícia Lešková

Externá redaktorka
Vyštudovaná žurnalistka, pre ktorú je momentálne záhrada najväčším relaxom aj inšpiráciou, a to aj napriek tomu, že kedysi dávno si myslela, že bude mať v záhrade len pekne upravený trávnik.
Reklama