Príprava tinktúri z nádchovníka je veľmi jednoduchá, ale vyžaduje si čas, ktorý je potrebný na macerovanie. Výsledok však stojí za to!
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: shutterstock.com
Galéria k článku
Tinktúra je skvelá na podporu imunity. Samozrejme, ju oceníte i pri prechladnutí, kašli, nádche, horúčke či bolestiach hrdla. Najvhodnejšie je pridávať 10 kvapiek do mierne vychladnutého čaju.

Tinktúra z nádchovníka
Potrebujete:
- 15 lístkov nádchovníka
- 2 dcl alkoholu ideálne aspoň okolo 80%
Čerstvé lístky z nádchovníka narežte na menšie kúsky. Vložte ich do čistého zaváracieho pohára a zalejte alkoholom. Pohár zatvorte a umiestnite na tmavé miesto. Každý deň je dobré pohárom potriasť, aby sa obsah dobre premiešal. Taktiež nezabudnite obsah kontrolovať. Listy nesmú hnednúť, ak sa tak stane, tak ich vyhoďte.
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Účinky nádchovníka oceníte pri prechladnutí, chrípke i angíne.
Takto nechajte lístky macerovať v alkohole 6 až 8 týždňov. Potom je potrebné obsah pohára precediť cez jemné sitko a tinktúru uchovať v pohári alebo fľaške z tmavého skla.