Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jednoduchá a účinná! Tinktúra z NÁDCHOVNÍKA podporí imunitu

Myslite na podporu imunity. Pripravte si na zimu tinktúru z nádchovníka.

Zdroj: Canva

Reklama
záhradkár logo

Patrícia Lešková

Externá redaktorka

Príprava tinktúri z nádchovníka je veľmi jednoduchá, ale vyžaduje si čas, ktorý je potrebný na macerovanie. Výsledok však stojí za to!

Tinktúra je skvelá na podporu imunity. Samozrejme, ju oceníte i pri prechladnutí, kašli, nádche, horúčke či bolestiach hrdla. Najvhodnejšie je pridávať 10 kvapiek do mierne vychladnutého čaju.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jednoduchý a účinný! Recept na domáci sirup z nádchovníka

    Tinktúra z nádchovníka 

    Potrebujete:

    • 15 lístkov nádchovníka
    • 2  dcl alkoholu ideálne aspoň okolo 80%

    Čerstvé lístky z nádchovníka narežte na menšie kúsky. Vložte ich do čistého zaváracieho pohára a zalejte alkoholom. Pohár zatvorte a umiestnite na tmavé miesto. Každý deň je dobré pohárom potriasť, aby sa obsah dobre premiešal. Taktiež nezabudnite obsah kontrolovať. Listy nesmú hnednúť, ak sa tak stane, tak ich vyhoďte. 

    Zdroj: SHUTTERSTOCK

    Účinky nádchovníka oceníte pri prechladnutí, chrípke i angíne.

    Takto nechajte lístky macerovať v alkohole 6 až 8 týždňov. Potom je potrebné obsah pohára precediť cez jemné sitko a tinktúru uchovať v pohári alebo fľaške z tmavého skla. 

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Patrícia Lešková

    Externá redaktorka

    Vyštudovaná žurnalistka, pre ktorú je momentálne záhrada najväčším relaxom aj inšpiráciou, a to aj napriek tomu, že kedysi dávno si myslela, že bude mať v záhrade len pekne upravený trávnik.