Reklama

Ktorá je pre vás tá pravá? Vieme, akú ZELENINU by ste mali jesť podľa znamenia

Vaše znamenie prezradí, akú zeleninu by ste mali jesť.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
záhradkár logo

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Zelenina a znamenia zverokruhu majú spoločného omnoho viac než ste si mysleli!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TEASER | Liečivé RASTLINY podľa ZNAMENIA ako na mieru
    Zdroj: NMH/Záhradkár

    Baran: Zelená fazuľka

    Zdroj: Shutterstock

    Hoci má Baran veľký apetít a často túži po pikantnom jedle, nakoniec si vždy aj tak vyberie klasiku. Čo sa týka jarnej zeleniny, zelená fazuľka je pre Baranov to pravé orechové! Pustite sa do jej pestovania!

    Býk: Mrkva

    Zdroj: Shutterstock

    Za najlepšiu časť každého jedla považuje Býk dezert. No jasné! Bez sladkostí by toto znamenie asi neprežilo. Práve preto by sa mal Býk poobzerať po takej zelenine, ktorá sa pohybuje na hranici so sladkým. Napríklad taká mrkva.

    Blíženci: Reďkovka

    Zdroj: Shutterstock

    Blíženci milujú olovranty a len málokedy bez nich vydržia. Stavte ale na niečo zdravé. Mrkva s humusom, jogurt s granolou, toasty z batátov. Veď všetko to majú Bliženci radi. Tentokrát ale siahnite po čerstvej bagete s trochou masla a nakrájaných práve odtrhnutých reďkoviek zo svojej záhrady. Už teraz sa vám zbiehajú slinky, však?

    Rak: Zemiaky

    Zdroj: Shutterstock

    Pre rakov nie je nikdy nič príliš dobré alebo až príliš jednoduché a nudné. Skromné a klasické zemiaky sú pre toto znamenie preto ako stvorené. Rodinne založené znamenie určite vie, že zemiakmi nepohrdne nikto. Už viete, čo si z nich pripravíte?

    Lev: Špargľa

    Zdroj: Shutterstock

    Ak by si Lev mohol vybrať, určite by si vybral radšej jedno poriadne a veľké jedlo než viacej menších. A keď už Lev varí, všetci ostatní musia híkať, chváliť vás a byť unesení. Siahnite preto po špargli, ktorá ohúri každého. A jej príprava je pritom taká jednoduchá - stačí ju šupnúť do rúry či na gril.

    Panna: Mäta

    Zdroj: Shutterstock

    Aj keď nejde tak celkom o zeleninu, pri Pannách môžeme urobiť výnimku. Tie totiž až veľmi dbajú na svoje zdravie. Panny sú najšťastnejšie vtedy, ak si svoj tanier môžu naplniť farebnými, čerstvými a zdravými vecami. Panny milujú zeleninu a bylinky, je to ich prepojenie s prírodou. Na vrchole preferencií tohto znamenia je však aj tak mäta.

    Váhy: Huby

    Zdroj: Shutterstock

    Váhy sú veľkými fanúšikmi hodovania a nepohrdnú ničím - šalátmi, predjedlami, zeleninou, obilninami. A už vôbec nie hubami, ktoré sú pre nich alfou a omegou!

    Škorpión: Uhorky

    Zdroj: Shutterstock

    Jediná vec, ktorú toto znamenie potrebuje v kuchyni, sú korenia. Jediné šťastie, že existuje zelenina, ktorá chutí perfektne s kažým jedným korením. Vďaka tomu si môžu vyskúšať keď aj všetky príchute, ktoré doma majú! Kôpor, tymián, čili, cesnak, kari, kurkumu, bazalku, rozmarín, koriander... už len tie uhorky budú potrebovať!

    Strelec: Hrášok

    Zdroj: Shutterstock

    Keďže Strelec je zvyčajne dobre scestovaný a rozhľadený, s najväčšou pravdopodobnosťou sa rozhodne pre exotickú, kreatívnu kuchyňu, kde je možné všetko. A potom príde čerstvý hrášok na milión spôsobov a Strelca razom vystrelí až do vesmíru!

    Kozorožec: Kôpor

    Zdroj: Shutterstock

    Milujú domáce jedlo a všetko, čo je s domovom spojené. Kôpor jednoznačne je, pretože vám ho dávali do jedla, prívarkov či uhoriek a nejak extra vám to nikdy neprekážalo. Pre Kozorožcov nepríde žiadna práca v kuchyni nudná. A aj sekanie kôpru môžete povzniesť na úplne iný level. 

    Vodnár: Tomatilos

    Zdroj: Shutterstock

    Samozrejme, Vodnár musí byť vždy niečo extra. Iný ako všetci ostatní, originálny a jedinečný. Takže zelenina, ktorá je jedinečná, napríklad ako tomatilos, je pre vás na pestovanie a konzumáciu to najlepšie!

    Ryby: Petžlen

    Zdroj: Shutterstock

    Ryby sú vizuálni a kreatívni myslitelia, čo vysvetľuje, prečo v kuchyni často experimentujú aj s menej známou zeleninou. Petržlen je síce obyčajný a bežný, ale skúste ho dať do takých jedál, v ktorých ste mu dosteraz veľmi šancu nedali. Bude to odvážne.

    Autor článku

    redakcia Záhradkár

    Kolektív autorov
    Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.