Logo
Reklama

Ktoré ovocné odrody sú vhodné na pálenie?

Nie všetky odrody sú na výrobu pálenky vhodné.

Zdroj: profimedia.sk

Reklama

U nás je zvykom spotrebovať všetko dopestované ovocie, aj to opadnuté či trochu mechanicky poškodené. Jednoducho sa pozbiera a vhodí sa do súdka. Nie však všetky odrody sú na výrobu pálenky vhodné. Predovšetkým sa ich vhodnosť odvíja od obsahu cukru v plodoch. Prečítajte si, ktoré hrušky a marhule zaručujú aj dobrú chuť pálenky. Odrody sliviek a jabĺk vhodných na výrobu tohto silnejšieho moku nájdete v aprílovom čísle Záhradkára.

Diskusia

(0)

LUNÁRNY KALENDÁR PRE ZÁHRADKÁROV OD 6. JANUÁRA 2025 DO 12. JANUÁRA 20250:43Stolový kalendár s lunárom pre všetkých záhradkárov práve mieri do predaja0:14Posledný tohtoročný Záhradkár špeciál je práve v predaji!0:15
Výber pre vás