Logo
Reklama

Menej zápachu a viac živín! Skúste to s BOKASHI, je jednoduchšie a účinnejšie než KOMPOSTOVANIE

Systém pôvodom z Japonska je založený na procese fermentácie bez prístupu vzduchu, pričom na rozklade sa podieľajú špeciálne baktérie, ktorými sa odpad po naplnení nádoby očkuje. V závislosti od teploty v miestnosti rozklad prebehne približne v priebehu dvoch týždňov. Výsledkom je výživný bokashi džús.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Reklama

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Bokashi má korene v Kórei, v mekke fermentácie. Tento spôsob spracovávania organických zbytkov z domácnosti má oproti klasickému kompostovaniu alebo vermikompostovaniu viacero výhod. Aké to sú?

Diskusia

(0)

Autor článku

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov
Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.
Výber pre vás