Nedarí sa vám s pestovaním petržlenu? Vyskúšajte paštrnák!
3.12.202118:00
Síce vyzerajú ako „dvaja bratia“, paštrnák vyniká veľkosťou, arómou a sladšou chuťou. Ak ste ho ešte neskúšali pestovať, dajte mu šancu! Oplatí sa to.
Možno neviete, ale paštrnák je našou pôvodnou plodinou s tradíciou pestovania už od stredoveku. Výborne sa uchovával a bol dôležitou zložkou potravy, najmä v zimných mesiacoch. Po objavení Ameriky a rozširovaní nových plodín, naši predkovia s ním nemali zľutovanie a upadol do zabudnutia. Je exemplárnym príkladom plodiny, ktorá na objavenie Ameriky kruto doplatila a dnes sa považuje za menej známu plodinu.
Paštrnák je výživnejší ako mrkva, na pestovanie menej náročný ako petržlen. Ak chcete, aby vám vydržal čo najdlhšie čerstvý, zabaľte ho do navlhčenej utierky a uložte do chladničky. Takto si uchová viac živín ako pri izbovej teplote.
Nedarí sa vám s pestovaním petržlenu? Vyskúšajte paštrnák!
3.12.202118:00
Síce vyzerajú ako „dvaja bratia“, paštrnák vyniká veľkosťou, arómou a sladšou chuťou. Ak ste ho ešte neskúšali pestovať, dajte mu šancu! Oplatí sa to.
Možno neviete, ale paštrnák je našou pôvodnou plodinou s tradíciou pestovania už od stredoveku. Výborne sa uchovával a bol dôležitou zložkou potravy, najmä v zimných mesiacoch. Po objavení Ameriky a rozširovaní nových plodín, naši predkovia s ním nemali zľutovanie a upadol do zabudnutia. Je exemplárnym príkladom plodiny, ktorá na objavenie Ameriky kruto doplatila a dnes sa považuje za menej známu plodinu.
Paštrnák je výživnejší ako mrkva, na pestovanie menej náročný ako petržlen. Ak chcete, aby vám vydržal čo najdlhšie čerstvý, zabaľte ho do navlhčenej utierky a uložte do chladničky. Takto si uchová viac živín ako pri izbovej teplote.
Nedarí sa vám s pestovaním petržlenu? Vyskúšajte paštrnák!
3.12.202118:00
Síce vyzerajú ako „dvaja bratia“, paštrnák vyniká veľkosťou, arómou a sladšou chuťou. Ak ste ho ešte neskúšali pestovať, dajte mu šancu! Oplatí sa to.
Možno neviete, ale paštrnák je našou pôvodnou plodinou s tradíciou pestovania už od stredoveku. Výborne sa uchovával a bol dôležitou zložkou potravy, najmä v zimných mesiacoch. Po objavení Ameriky a rozširovaní nových plodín, naši predkovia s ním nemali zľutovanie a upadol do zabudnutia. Je exemplárnym príkladom plodiny, ktorá na objavenie Ameriky kruto doplatila a dnes sa považuje za menej známu plodinu.
Paštrnák je výživnejší ako mrkva, na pestovanie menej náročný ako petržlen. Ak chcete, aby vám vydržal čo najdlhšie čerstvý, zabaľte ho do navlhčenej utierky a uložte do chladničky. Takto si uchová viac živín ako pri izbovej teplote.