Čerstvé listy sa môžu použiť na čaj alebo zjesť "načerstvo", bežne v kombinácii s mätou. Stévia je najsladšia pred kvitnutím, ktoré trvá od stredu leta až po koniec jesene. Rastlinky treba obrať pred prvými mrazmi, prípadne keď začína kvitnúť. Celú bylinku zrežte tesne nad zemou a tak môže znova na ďalšiu sezónu vyrásť.

Stévia sa pestuje ako letnička, prípadne ako interiérová rastlina, pretože je zaujímavá listami. Keď ju chcete pestovať ako trvalku, zrežte rastlinu cca 14 cm nad zemou, aby prežili zimu a znova vyrástli.

Na jeseň, keď začne byť chladnejšie počasie, môžete zberať celú rastlinu, nielen listy. Chladnejšie teploty zvyšujú sladkosť listov stévie. Zelenú stéviu zberajte ráno, keď má najvyšší obsah cukru.
Extrakt zo stévie môže pomôcť usmrtiť bunky rakoviny prsníka. Stévia je aj jedným z najobľúbenejších keto sladidiel a často ju používajú aj tí, ktorí dodržiavajú inú nízkosacharidovú diétu.