Logo
Reklama

Pestovať kivi sa oplatí! Je nenáročné, rez je minimalistický a v lete poskytne tieň

Kivi sú skvelý zdroj tráviacich enzýmov, najmä proteázy nazývanej aktinidín. Tento enzým pomáha tráveniu bielkovín. Navyše kivi obsahuje mnoho ďalších enzýmov, ktoré pomáhajú ovociu dozrieť. Vedci sa domnievajú, že aktinidín je jedným z dôvodov, prečo kivi pomáhajú pri trávení. Kivi tiež znižujú nadúvanie a zmierňujú prejavy zápchy. 

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Reklama

Jarmila Szabóová

Externá redaktorka

Pestovanie exotického kivi v našich záhradách už dávno nie je ničím výnimočným. Aktinídia je ideálna na pestovateľské začiatky, lebo je nenáročná na podmienky prostredia a zrezať ju, je maximálne jednoduché.

Diskusia

(0)

Výber pre vás