Reklama

Rýchly a chutný spôsob ako predĺžiť ZELENINE životnosť! Nakladať môžete veľké množstvo druhov

Nakladaná zelenina

Zdroj: pinterest/liveeatlearn.com

Reklama

Medzi rýchlym nakladaním a zaváraním je podstatný rozdiel. Hoci ide o spôsob konzervovania zeleniny, nakladaná je uspôsobená len na krátkodobé skladovanie. Nakladať sa dá takmer každá zelenina, na ktorú si spomeniete.

3 typy nakladanej zeleniny

Budete potrebovať:

Sladkokyslý nálev

  • 1 šálka horúcej vody 
  • 2 ČL soli
  • 1 šálka octového jablčného muštu alebo bieleho octu

1. NAKLADANÝ KARFIOL

  • 2 šálky nakrájaného karfiolu
  • 1 ČL celého čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • drvené vločky červenej papriky

2. NAKLADANÉ ZELENÉ FAZUĽKY

  • 250 g očistenej zelenej fazule
  • 5 až 10 vetvičiek čerstvého kôpru
  • 2 strúčiky cesnaku 

3. NAKLADANÁ REPA

  • 1 až 2 repy nakrájané na kocky
  • 1 ČL cukru
  • 1 bobkový list
  • 1 strúčik cesnaku

Zdroj: pinterest/liveeatlearn.com

Nakladaná zelenina má mierne kyselkavú chuť.

Postup:

1. Zohrejte vodu na sporáku, kým nebude horúca. Pridajte soľ a miešajte, kým sa nerozpustí. Nakoniec prilejte ocot.

2. Naukladajte všetky ingrediencie do uzatvárateľnej sklenenej nádoby. Suroviny zalejte nálevom tak, aby boli zakryté.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nakladaná zelenina je chutná a rýchla na prípravu! V chladničke vám vydrží aj 3 týždne

    3. Nálev nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, potom uzavrite a preneste do chladničky.

    Zdroj: pinterest/liveeatlearn.com

    Nakladanú zeleninu môžete skladovať v chladničke 2 až 3 týždne.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.