Rýchly a chutný spôsob ako predĺžiť ZELENINE životnosť! Nakladať môžete veľké množstvo druhov
24. 11. 2021, 20:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 20:35)

Zdroj: pinterest/liveeatlearn.com
Medzi rýchlym nakladaním a zaváraním je podstatný rozdiel. Hoci ide o spôsob konzervovania zeleniny, nakladaná je uspôsobená len na krátkodobé skladovanie. Nakladať sa dá takmer každá zelenina, na ktorú si spomeniete.
Zdroj: pinterest/peasandcrayons.com
Zdroj: pinterest/rachelcooks.com
Zdroj: pinterest/mixedandmeasured.com
Galéria k článku
3 typy nakladanej zeleniny
Budete potrebovať:
Sladkokyslý nálev
- 1 šálka horúcej vody
- 2 ČL soli
- 1 šálka octového jablčného muštu alebo bieleho octu
1. NAKLADANÝ KARFIOL
- 2 šálky nakrájaného karfiolu
- 1 ČL celého čierneho korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- drvené vločky červenej papriky
2. NAKLADANÉ ZELENÉ FAZUĽKY
- 250 g očistenej zelenej fazule
- 5 až 10 vetvičiek čerstvého kôpru
- 2 strúčiky cesnaku
3. NAKLADANÁ REPA
- 1 až 2 repy nakrájané na kocky
- 1 ČL cukru
- 1 bobkový list
- 1 strúčik cesnaku
Zdroj: pinterest/liveeatlearn.com
Nakladaná zelenina má mierne kyselkavú chuť.
Postup:
1. Zohrejte vodu na sporáku, kým nebude horúca. Pridajte soľ a miešajte, kým sa nerozpustí. Nakoniec prilejte ocot.
2. Naukladajte všetky ingrediencie do uzatvárateľnej sklenenej nádoby. Suroviny zalejte nálevom tak, aby boli zakryté.

3. Nálev nechajte vychladnúť na izbovú teplotu, potom uzavrite a preneste do chladničky.
Zdroj: pinterest/liveeatlearn.com
Nakladanú zeleninu môžete skladovať v chladničke 2 až 3 týždne.