Reklama

ŠTYRI rýchle vianočné recepty, ktoré rozveselia aj zahrejú!

Vianočný punč

Zdroj: Shutterstock

Reklama

V tomto období ich nájdete snáď v každej reštaurácii či kaviarni. Pripravte si ich aj doma!

Zimný grog

Jeho vznik bol zaujímavý. Od 17. storočia sa na lodiach ako lodný prídel dával posádke rum. Nedisciplinovanosť pripitej posádky však nebola zriedkavá, preto v roku 1970 dal anglický viceadmirál Vernon, prezývaný Old Grog, svojej posádke rum zriedený s horúcou vodou. Neskôr sa pridával aj cukor a limetková šťava. 

Recept na grog: Do troch štvrtín hrnčeka nalejte vriacu vodu, pridajte 2 lyžičky cukru, šťavu z limety alebo citróna a 0,4 dcl rumu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TEASER: 10 málo známych FAKTOV o ČAJI, ktoré ste možno (ne)tušili

    Vianočný punč

    Punč, z hind. pánč - päť je horúci nápoj z Indie, ktorý sa pôvodne pripravoval z piatich prísad - alkohol, cukor, citrón, voda a čaj (alebo skôr korenie, z ktorého sa robil aj čaj).

    Recept na vianočný punč: víno, voda, cukor, rum, plátky pomarančov a citrónov, sušené hrozienka, oriešky, škorica, badyán. Podľa chuti zmiešajte, nechajte prevrieť a podávajte horúce.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      TEASER - Vianočný punč pre celú rodinu! Máme pre vás overený RECEPT

      Horúce jabĺčko (alebo hruška)

      Typický horúci nealkoholický nápoj, ktorý poznáte zväčša v instantnej forme. Prečo si ho však nepripraviť doma?

      Recept na horúce jabĺčko: očistené a pokrájané jablko, jablkový džús, voda, jablkový čaj, škorica, badián, klinčeky, citrón a zázvor. 

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Urobte si voňavý vianočný punč podľa Dobrého jedla

        Glogg

        Jeho základom je víno. Pôvodne vznikol v severských krajinách. V minulosti sa pridaním rôznych ingrediencií takto napravovalo nekvalitné víno. V nemčine známy aj pod názvom Glühwein alebo Glödgad vin. 

        Recept na glogg: víno, (môžete pridať aj whiskey, bourgon alebo biely rum), kardamóm, zázvor, škorica, klinčeky, pomarančová kôra, hrozienka, olúpané mandle a cukor nechajte prevrieť a podávajte horúce.

        Vyberáme pre vás niečo PLUS