Reklama

Tajný trik s vývarom? A koľko SOLI je tak akurát? Super RADY pre gazdinky!

Čo je lepšie ako poctivý vývar? S polievkami príjmete potrebné živiny a oveľa menej kalórií, ako majú niektoré smoothie.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Rady pre gazdinky, ktoré musíte poznať!

Najlepší vývar

Dobrý vývar je na nezaplatenie. Samozrejme, len vtedy, ak ho varíte tak, ako máte. Mäso vkladáme do studenej vody, pomaly varíme minimálne štyri hodiny, zeleninu nekrájame a solímena konci.

Zdroj: Shutterstock

Chrumkavé mäso

Ak opekáte mäso na panvici, zariaďte to tak, aby malo dostatok miesta a panvica bola veľká. Ak panvicu preplníte, mäso nebude mať miesto na dopekanie. Radšej robte mäso na viackrát, aby bolo chutnejšie.

Zdroj: Shutterstock

Koľko soli?

Viete, koľko soli by ste mali pridať do vody, v ktorej varíte cestoviny? Zlaté pravidlo hovorí, že na 300 gramov cestovín by ste mali dať jednu lyžičku soli.

Zdroj: Shutterstock

 

Autor článku

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov
Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.