Tajný trik s vývarom? A koľko SOLI je tak akurát? Super RADY pre gazdinky!
14. 7. 2022, 11:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 20:36)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Rady pre gazdinky, ktoré musíte poznať!
Najlepší vývar
Dobrý vývar je na nezaplatenie. Samozrejme, len vtedy, ak ho varíte tak, ako máte. Mäso vkladáme do studenej vody, pomaly varíme minimálne štyri hodiny, zeleninu nekrájame a solíme až na konci.
Zdroj: Shutterstock
Chrumkavé mäso
Ak opekáte mäso na panvici, zariaďte to tak, aby malo dostatok miesta a panvica bola veľká. Ak panvicu preplníte, mäso nebude mať miesto na dopekanie. Radšej robte mäso na viackrát, aby bolo chutnejšie.
Zdroj: Shutterstock
Koľko soli?
Viete, koľko soli by ste mali pridať do vody, v ktorej varíte cestoviny? Zlaté pravidlo hovorí, že na 300 gramov cestovín by ste mali dať jednu lyžičku soli.
Zdroj: Shutterstock