Reklama

Ušetrite na VÝŽIVOVÝCH DOPLNKOCH: 15 druhov zeleniny, ktoré prispejú k ODOLNOSTI

7. Bylinky (petržlen, pažítka, bazalka)

Tieto aromatické bylinky obsahujú vitamíny C, K a antioxidanty, ktoré podporujú zdravie buniek. Pomáhajú zlepšiť chuť jedál a majú detoxikačné účinky. Pridajte ich do polievok, omáčok či smoothie.

Pažítka vám výborne dochutí nielen akýkoľvek chlieb s nátierkou.

Zdroj: Shutterstock

Pažítka vám výborne dochutí nielen akýkoľvek chlieb s nátierkou.

8. Špargľa

Je výborným zdrojom vitamínu K, kyseliny listovej a antioxidantov. Podporuje detoxikáciu pečene a zdravie kostí. Najlepšie chutí grilovaná, dusená alebo pečená.

Chrumkavá špargľa porastie na jednom mieste dlhé roky, preto stanovište vyberajte dôsledne a nezanedbajte prípravu pôdy.

Zdroj: shutterstock

Chrumkavá špargľa porastie na jednom mieste dlhé roky, preto stanovište vyberajte dôsledne a nezanedbajte prípravu pôdy.

9. Kaleráb

Obsahuje vitamín C, draslík a vlákninu, ktorá podporuje zdravie črevného traktu. Posilňuje imunitný systém a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi. Je chutný surový aj varený.

Zdroj: Shutterstock

Listy kalerábu si môžete dať na maslový chlieb.

Reklama

Strana

2/4

Autor článku

Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.