Reklama

Užite si ich, teraz sú najchrumkavejšie! Top 3 dôvody, prečo si dopriať uhorky

Uhorky sú teplomilné a svetlomilné.

Zdroj: profimedia.sk

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

Externá redaktorka

Uhorky sú nielen chutné a osviežujúce, ale tiež ponúkajú širokú škálu zdravotných výhod.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    VIDEO | Najvhodnejšie rastliny pre letné zelené hnojenie
    Zdroj: NMH/Záhradkár

    Vysoký obsah vody

    Dehydratácia môže byť vážnym problémom, ktorý ovplyvňuje všetko od vašej fyzickej výkonnosti až po kognitívne funkcie. Uhorky, s ich vysokým obsahom vody, sú ideálnym spôsobom, ako pomôcť udržiavať váš denný príjem tekutín, najmä počas teplého počasia alebo po intenzívnom cvičení. S viac ako 95% obsahom vody sú uhorky nielen skvelým spôsobom, ako sa hydratovať. Práve vďaka tomu sú skvelou nízkokalorickou surovinou. Ak hľadáte spôsob, ako znížiť príjem kalórií bez obetovania objemu jedla, uhorky sú vynikajúcou voľbou. Vďaka obsahu vody a vlákniny môžu uhorky podporiť zdravé trávenie. Pravidelná konzumácia uhoriek môže pomôcť predchádzať zápche.

    Zdroj: Shutterstock

    Doprajte si ich každý deň.

    Bohaté na živiny

    Napriek tomu, že sú uhorky známe svojím vysokým obsahom vody, obsahujú aj dôležité vitamíny a minerály, vrátane vitamínu K, vitamínu C, draslíka a magnézia. Vitamín K je zásadný pre správnu zrážanlivosť krvi a zdravie kostí, zatiaľ čo vitamín C podporuje imunitný systém a je silným antioxidantom.

    Zdroj: Shutterstock

    Pridať si ich môžete aj do nápoja.

    Bojujú proti zápalom

    Uhorky obsahujú rôzne zlúčeniny, ktoré majú protizápalové účinky. To z nich robí skvelú prírodnú pochúťku na zmiernenie vnútorného i vonkajšieho zápalu, čo môže byť obzvlášť užitočné pre ľudí trpiacich artritídou alebo inými zápalovými ochoreniami.

    Zdroj: Shutterstock

    V ideálnom prípade by mali byť uhorky skladované pri teplote do 12 stupňov Celzia.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    Externá redaktorka
    Najradšej píšem voňavé recepty zo sezónnych surovín, milujem vôňu byliniek, tulipány a pivónie! Záhradkárčenie mi bolo blízke už od detstva a neopustilo ma do dnešného dňa. Verím, že záhradkárom môže byť každý, stačí si len nájsť svoju cestu.