Reklama

Vďaka tomuto prípravku budete mať bohatú úrodu MRKVY

Ak si chcete pochutnať na mrkve, tak sa riaďte našimi radami

Zdroj: Canva

Reklama

Mrkva je typickou koreňovou zeleninou, ktorá sa pridáva do mnohých polievok, ale aj hl. jedál, nátierok či nápojov. Ak ste aj vy milovníkmi mrkvy, tak vďaka tomuto prípravku sa nemusíte báť o svoju úrodu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TEASER - Objednávka rastlín! Pozrite sa, v akom stave boli doručené

    Zdroj: Canva

    Mrkvu často napadá mucha mrkvová

    Preč so škodcami

    Mrkva má veľmi silnú arómu, ktorá raz-dva priláka neželaných škodcov. Na to, aby sme ich v záhrade nemali veľa, sa záhon posypáva mletým čiernym korením. Takýto roztok si veľmi ľahko pripravíte aj vy sami doma. Budete potrebovať 1 PL mletého čierneho korenia, ktorú pridáte do 10 l vody. S takýmto prípravkom si vystačíte na 10 metrov štvorcový veľký záhon. Odporúčame ju pestovať v každom druhom rade a striedať ju s cibuľou. Ak to tak spravíte, tak prirodzené arómy cibule a mrkvy dokážu odohnať škodcov.

    Zdroj: Canva

    Aj vďaka tomuto prípravku sa budú mať mrkvy lepšie

    Ďalšia rada od záhradkárov

    Ďalšou radou je, že na jar a potom v polovici júla ju treba hnojiť bórom spolu s manganistanom draselným. Bór navyše reguluje metabolizmus sacharidov a bielkovín v rastline. V konečnom dôsledku ovplyvní aj váhu celej rastliny. Aj vďaka nemu bude mrkva jasnejšia a v sýtejšej farbe, bude viac odolnejšia a aj sladšia. Keď k bóru pridáte aj manganistan draselný, tak vám zaručí, že mrkvu vám nenapadnú žiadne hubové či iné plesne. Dokonca na míle ďaleko odletí úhlavný nepriateľ mrkvy mucha mrkvová.

    Ako si pripraviť svoj vlastný roztok sa dočítate na ĎALŠEJ STRANE!

    Zdroj: Canva

    Týmto roztokom sa udrží mrkva pekne farebná a slakdá

    Domáci roztok

    Ak by ste si chceli takýto roztok pripraviť doma, budete potrebovať 1 liter teplej vody, približne 45-50°C, do ktorej pridáte 4g kyseliny boritej. Keby bola voda chladnejšia, nemusela by sa vôbec rozpustiť. Keď sa bór rozpustí, zrieďte ho s 10 litrami vody, ktorá má izbovú teplotu a doň pridajte 4g hypermangánu. Záhony najprv zalejte vodou a následne roztokom. Uvidíte, mrkva bude o mnohom lepšia. Tento postup môžete opakovať každé 3 týždne.