Zo záhrady priamo na tanier: 5 druhov zeleniny na gril, ktoré musíte vyskúšať!
6. 7. 2023, 18:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 20:39)

Zdroj: Shutterstock
Zelenina môže byť na grile rovnako vynikajúca ako mäso. Tieto druhy dopestujete aj vo vašej záhrade.

1. Paprika
Paprika je skvelou voľbou. Jej sladká chuť sa pri grilovaní ešte zvýrazní. Môžete použiť rôzne odrody a farebné varianty (zelenú, červenú, oranžovú či žltú), aby ste vytvorili dobre vyzerajúci a chutný tanier.
Zdroj: unsplash/Jeppe Vadgaard
Paprika dodá každej grilovačke farbu.
2. Cuketa
Cuketa je na grile vynikajúca. Jej jemná chuť a štruktúra sa po tepelnej úprave ešte zvýraznia. Je to zdravá voľba aj pre rýchle grilovanie. Ochutiť ju môžete akýmkoľvek korením a z výsledku budete nadšení.
Zdroj: shutterstock
Cukety zberajte, kým sú malé. Z jednej rastliny tak získate viac úrody.
3. Paradajky
Cherry alebo kokteilové paradajky sú ideálne na grilovanie. Ich sladkosť sa pri grilovaní uvoľní, čo z nich robí skvelú prílohu alebo súčasť letných šalátov.
Zdroj: unsplash/Markus Spiske
Paradajky

Zdroj: NMH/Záhradkár
4. Mrkva
Aj keď možno nie je prvou zeleninou, po ktorej by ste pri grilovaní siahli, mrkva je skutočne vynikajúca. Keď sa griluje, jej prirodzená sladkosť sa uvoľní a jej textúra sa stáva príjemne mäkkou. Mrkvy môžete grilovať celé alebo pokrájané na dlhé prúžky.
Zdroj: Shutterstock
Pri grilovaní skúste aj mrkvu.
5. Cibuľa
Cibuľa je na grile skutočným zázrakom. Teplota grilu zjemní jej silnú chuť a vytvorí príjemnú sladkosť, ktorá sa dokonale hodí k ostatným chutiam z grilu. Grilované cibuľové kolieska alebo celá cibuľa sú obľúbenou prílohou k mnohým grilovaným jedlám.