Reklama

Zo záhrady priamo na tanier: 5 druhov zeleniny na gril, ktoré musíte vyskúšať!

Všetko s mierou. S grilovaním to veľmi nepreháňajte.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
záhradkár logo

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Zelenina môže byť na grile rovnako vynikajúca ako mäso. Tieto druhy dopestujete aj vo vašej záhrade.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TEASER - Chutí skvelo! Domáca JAHODOVÁ LIMONÁDA je raz-dva hotová

    1. Paprika

    Paprika je skvelou voľbou. Jej sladká chuť sa pri grilovaní ešte zvýrazní. Môžete použiť rôzne odrody a farebné varianty (zelenú, červenú, oranžovú či žltú), aby ste vytvorili dobre vyzerajúci a chutný tanier.

    Zdroj: unsplash/Jeppe Vadgaard

    Paprika dodá každej grilovačke farbu.

    2. Cuketa

    Cuketa je na grile vynikajúca. Jej jemná chuť a štruktúra sa po tepelnej úprave ešte zvýraznia. Je to zdravá voľba aj pre rýchle grilovanie. Ochutiť ju môžete akýmkoľvek korením a z výsledku budete nadšení.

    Zdroj: shutterstock

    Cukety zberajte, kým sú malé. Z jednej rastliny tak získate viac úrody.

    3. Paradajky

    Cherry alebo kokteilové paradajky sú ideálne na grilovanie. Ich sladkosť sa pri grilovaní uvoľní, čo z nich robí skvelú prílohu alebo súčasť letných šalátov.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      TEASER | Týchto 10 BYLINIEK zaženie STRES a negatívnu energiu
      Zdroj: NMH/Záhradkár

      4. Mrkva

      Aj keď možno nie je prvou zeleninou, po ktorej by ste pri grilovaní siahli, mrkva je skutočne vynikajúca. Keď sa griluje, jej prirodzená sladkosť sa uvoľní a jej textúra sa stáva príjemne mäkkou. Mrkvy môžete grilovať celé alebo pokrájané na dlhé prúžky.

      Zdroj: Shutterstock

      Pri grilovaní skúste aj mrkvu.

      5. Cibuľa

      Cibuľa je na grile skutočným zázrakom. Teplota grilu zjemní jej silnú chuť a vytvorí príjemnú sladkosť, ktorá sa dokonale hodí k ostatným chutiam z grilu. Grilované cibuľové kolieska alebo celá cibuľa sú obľúbenou prílohou k mnohým grilovaným jedlám.

      Vyberáme pre vás niečo PLUS

      Autor článku

      redakcia Záhradkár

      Kolektív autorov
      Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.