Logo
Reklama

Ochutnali ste už tieto odrody ČILI papriky? Na niektoré dajte pozor

Čili podporuje ohrievanie tela vďaka látke kapsaicínu.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Reklama

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

V roku 1912 americký lekárnik Wilbur Scoville našiel spôsob, ako merať pálivosť papriky. A jeho stupnica sa používa dodnes: nízke číslo znamená, že paprika je jemná, vysoká hodnota znamená, že vám zhoria ústa.

Diskusia

(0)

Autor článku

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov
Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.
Výber pre vás