Aj zo zeleniny sa dá spraviť DŽEM! Paprikovú nátierku si vychutnáte na HRIANKACH
22. 8. 2023, 18:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 20:39)

Zdroj: shutterstock
Je sladký a pritom pikantný. Pripravte ho do pekných pohárikov a získate milú pozornosť pre blízkych.
Zdroj: Brachat, Oliver
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Galéria k článku
Paprikový džem
Budete potrebovať:
- 7 červených čili papričiek
- 4 špicaté červené papriky (kapie)
- 500 ml jablčného octu
- 1 kg želírovacieho cukru (2 : 1)
Zdroj: shutterstock
Pikantný paprikový džem sa hodí k rôznym syrom, na bagety, k varenému či údenému mäsu, ako dochucovadlo omáčok a marinád.
Postup
1. Čili papričky a červené papriky zbavte jadrovníka, semien a nakrájajte na menšie kúsky. Vložte ich do mixéra a podrvte nadrobno.
2. Do hrnca nasypte želírovací cukor a nalejte jablčný ocot. Cukor na miernom ohni nechajte rozpustiť. Potom pridajte rozmixovanú paprikovú hmotu.
3. Za občasného miešania povarte asi 15 minút. Odstavte z ohňa a nechajte pol hodinu postáť v hrnci. Počas toho, ako bude džem chladnúť, bude aj hustnúť.
4. Rozdeľte ho do vysterilizovaných pohárov a dobre uzatvorte. Ak chcete, hotový džem môžete pre istotu sterilizovať v zaváracom hrnci.