Reklama

Aj zo zeleniny sa dá spraviť DŽEM! Paprikovú nátierku si vychutnáte na HRIANKACH

Pikantný paprikový džem je vynikajúcou pochúťkou, ktorou môžete ozdobiť rôzne jednohubky.

Zdroj: shutterstock

Reklama

Je sladký a pritom pikantný. Pripravte ho do pekných pohárikov a získate milú pozornosť pre blízkych.

Paprikový džem

Budete potrebovať:

  • 7 červených čili papričiek
  • 4 špicaté červené papriky (kapie)
  • 500 ml jablčného octu
  • 1 kg želírovacieho cukru (2 : 1)

Zdroj: shutterstock

Pikantný paprikový džem sa hodí k rôznym syrom, na bagety, k varenému či údenému mäsu, ako dochucovadlo omáčok a marinád.

Postup

1. Čili papričky a  červené papriky zbavte jadrovníka, semien a nakrájajte na menšie kúsky. Vložte ich do mixéra a podrvte nadrobno.
2. Do hrnca nasypte želírovací cukor a  nalejte jablčný ocot. Cukor na miernom ohni nechajte rozpustiť. Potom pridajte rozmixovanú paprikovú hmotu.
3. Za občasného miešania povarte asi 15 minút. Odstavte z  ohňa a  nechajte pol hodinu postáť v  hrnci. Počas toho, ako bude džem chladnúť, bude aj hustnúť.
4. Rozdeľte ho do vysterilizovaných pohárov a  dobre uzatvorte. Ak chcete, hotový džem môžete pre istotu sterilizovať v  zaváracom hrnci.

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.