Na prípravu ovocných koží vám stačí ovocie, ktoré ste si dopestovali vo svojej záhrade. Využívajte hlavne to sezónne ale nemusíte sa brániť ani mrazenému. Miesto cukru použite med prípadne jeden banán. Pri ovocí ako ríbezle, egreše, maliny nebudete potrebovať citrón pre kyslosť. Tieto druhy ovocia sú dosť kyslé. Ak by ste ale použili jahody, hrušky či podobné druhy, pridajte k nim aj zopár kvapiek citrónu.

Keď už máte ovocie vybraté, rozmixujte ho v mixéri na úplne jemnú hmotu, ako keby ste robili smoothie. Potom, ako získate úplne jemnú konzistenciu, vysteľte plechy papierom na pečenie. Po usušení sa vám bude s výsledným produktom lepšie manipulovať.

V tomto momente máte dve možnosti. Buď umiestnite plechy s hmotou, ktorú ste do nich rovnomerne dali, do rúry rozohriatej maximálne na 50 °C. Alebo použijete prirodzené sušenie vonku na slnku. V druhom prípade ale plech prikryte tkaninou, aby ste sa vyhli hmyzu a ďalším neželaným návštevníkom.
Po usušení papier s kožou nastrihajte na rovnomerné pásy. Potom opatrne príborovým nožíkom oddeľujte kože od papiera a rolujte do rolky.