Reklama

Farebný paradajkovo-ricottový koláč, ktorým ohúrite každú návštevu!

PARADAJKOVO-RICOTTOVÝ KOLÁČ

Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková

Reklama

Mali ste bohatú úrodu rajčiakov a poslednú nádielku práve zberáte? Tak vyskúšajte farebný paradajkovo-ricottový koláč na slano, ktorým ohúrite všetky oči!

6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT,  PEČENIE 35 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 250 g ricotty 
  • 80 g parmezánu
  • 1 vajce
  • 1 strúčik cesnaku
  • 300 g farebných cherry paradajok 
  • hrsť bazalky na posypanie
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový alebo horčicový olej

Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková

PARADAJKOVO-RICOTTOVÝ KOLÁČ

POSTUP:

  1. Rúru vyhrejte na 180 °C. Plát cesta rozviňte na plech a zľahka ho narežte vo vzdialenosti 2 cm od okraja. Cesto popichajte vidličkou a predpečte 15 minút.
  2. Cesto vyberte z rúry (nechajte ju zapnutú) a ak sa nafúklo, jemne stlačte stred nadol. Nechajte trochu vychladnúť.
  3. Medzitým v miske zmiešajte ricottu s parmezánom, vajcom a prelisovaným cesnakom. Pridajte soľ a korenie.
  4. Ricottovú zmes rovnomerne rozotrite na predpečené cesto a potom naň naukladajte paradajky nakrájané na plátky. Zľahka ich osoľte a okoreňte.
  5. Vložte späť do rúry na 15-20 minút a koláč upečte do chrumkava.

Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková

PARADAJKOVO-RICOTTOVÝ KOLÁČ

Vyberáme pre vás niečo PLUS