Farebný paradajkovo-ricottový koláč, ktorým ohúrite každú návštevu!
18. 10. 2021, 8:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 20:35)

Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Reklama
Mali ste bohatú úrodu rajčiakov a poslednú nádielku práve zberáte? Tak vyskúšajte farebný paradajkovo-ricottový koláč na slano, ktorým ohúrite všetky oči!
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Galéria k článku
4 fotografiePrejsť do galérie
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
Potrebujete:
- 1 balenie lístkového cesta
- 250 g ricotty
- 80 g parmezánu
- 1 vajce
- 1 strúčik cesnaku
- 300 g farebných cherry paradajok
- hrsť bazalky na posypanie
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový alebo horčicový olej
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
PARADAJKOVO-RICOTTOVÝ KOLÁČ
POSTUP:
- Rúru vyhrejte na 180 °C. Plát cesta rozviňte na plech a zľahka ho narežte vo vzdialenosti 2 cm od okraja. Cesto popichajte vidličkou a predpečte 15 minút.
- Cesto vyberte z rúry (nechajte ju zapnutú) a ak sa nafúklo, jemne stlačte stred nadol. Nechajte trochu vychladnúť.
- Medzitým v miske zmiešajte ricottu s parmezánom, vajcom a prelisovaným cesnakom. Pridajte soľ a korenie.
- Ricottovú zmes rovnomerne rozotrite na predpečené cesto a potom naň naukladajte paradajky nakrájané na plátky. Zľahka ich osoľte a okoreňte.
- Vložte späť do rúry na 15-20 minút a koláč upečte do chrumkava.
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
PARADAJKOVO-RICOTTOVÝ KOLÁČ