1. Vždy ich poriadne opláchnite
Najdôležitejšou zásadou je semiačka z tekvice vždy poriadne opláchnuť. Ak by ste to nespravili, pri pečení by mohli zvyšky tekvice zhorieť a len ťažko by sa usušili
2. Predvarte ich
Možno o tom počujete prvýkrát, ale pred pečením je vhodné semiačka predvariť. Stačí 10 minút v slanej vode.

3. Nezabudnite na olej
Mnoho ľudí zabúda pred pečením na olej. Je však dôležitý, aby semienka nezhoreli. Nemusí ho byť veľa ale dbajte na to, aby olejom prešlo každé zrnko.
4. Viac sušte ako pečte
Trpezlivosť ruže prináša, preto semienka skôr sušte než pečte. Pri vysokých teplotách vám veľmi ľahko a rýchlo zhoria na popol.

5. Nechajte otvorené
Aby mohla vzniknutá para z rúry unikať, nechajte ich dvierka pootvorené.
6. Pravidelne miešajte
Rovnomerne upečené budú len tie jadierka, ktoré ste pravidelne miešali a otáčali. Dbajte na to!
7. Upustite fantáziu
U nás sú najobľúbenejšie nesolené, solené alebo nanajvýš paprikové. V zahraničí si však svoje miesto našli aj škoricové, karí či zaúdené tekvicové jadierka. Pridajte k nim bylinky či rôzne druhy korenia, bude to úplne nový zážitok!
