KELOVÝ PRÍVAROK

Potrebujete:
- 1 hlávku kelu
- 500 g zemiakov
- 2 stredne veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja + na opekanie mäsa
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžičku celej rasce
- 6 plátkov hovädzieho mäsa
- 150 ml mäsového vývaru
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- mletú sladkú červenú papriku
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Očistený kel pokrájajte a dajte ho variť do vriacej, mierne osolenej vody. Asi po 10 minútach varenia pridajte očistené, na kocky pokrájané zemiaky. Posypte celou rascou, podľa chuti osoľte a varte na miernom plameni.
- Jednu cibuľu ošúpte a nadrobno pokrájajte. Z oleja, múky a mletej červenej papriky pripravte zápražku. Pridajte pokrájanú cibuľu, prelisované strúčiky cesnaku a opražte. Zalejte studenou vodou a dobre rozmiešajte. Pridajte ku kelu, premiešajte, ochuťte mletým čiernym korením a spolu dovarte.