Logo
Reklama

Navaríte a napečiete aj BEZ LEPKU! Aké sú VÝHODY bezlepkových múk?

2. Sú bezlepkové potraviny sú pre telo vhodnejšie?
Mnohí prepadli bezlepkovému ošiaľu a naháňajú sa za bezlepkovým pečivom, chlebom či keksíkmi. Nemusíte byť ani odborník aby ste zistili, že tieto výrobky majú vysoký obsah pridaných cukrov, nasýtených tukov a kalórií.

Najmenej 72%  ľudí na bezlepkovej diéte pritom nemá celiakiu alebo alergiu na lepok. Často len napodobňujú celebrity, ktoré o sebe šíria, že nekonzumujú lepok.

Štúdia uverejnená začiatkom tohto roka v časopise Journal of Human Nu

Zdroj: Shutterstock.com

Reklama
Reklama

Nielen túžba experimentovať pri príprave jedál, ale hlavne zvýšený výskyt potravinových intolerancií sú dôvody, prečo sú náhrady klasickej pšeničnej múky čoraz populárnejšie. Ktoré druhy sa oplatí mať v zásobe a ako zlepšia nutričnú hodnotu jedál?

Diskusia

(0)

Autor článku

Redaktorka i záhradná architektka, milovníčka prírody, zelene a pestrofarebných kvetov vždy pripravená prinášať novinky, tipy a rady zo sveta záhradného dizajnu, floristiky i úžitkových záhrad.
Výber pre vás