ŠŤAVNATÝ JABLKOVÝ CHLEBÍK
- 190 g očistených jabĺk nakrájaných na kocky
- 50 g cukru
- 1 a pol lyžičky mletej škorice
- 210 g polohrubej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- štipka soli
- 110 g zmäknutého masla
- 100 g cukru
- 2 veľké vajcia
- 80 g nastrúhaných jabĺk alebo jablkovej výživy
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 120 ml plnotučného mlieka

Predhrejte si rúru na 175°C, formu na chlebíček si vyložte papierom na pečenie. Zmiešajte dokopy jablká nakrájané na kocky s 50 gramami cukru a škoricou, dajte bokom. Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom do peny, pridajte vajcia, vanilkový extrakt, neskôr aj jablkovú výživu a mlieko. V druhej miske zmiešajte suché suroviny (múku, kypriaci prášok, štipku soli) a sypkú zmes pridávajte po častiach do mokrej. Na záver vmiešajte aj jablká. Cesto vylejte do pripravenej formy, pečte približne 60 - 70 minút, urobte test špajdľou. Ak sa vám bude zdať, že cesto hnedne príliš rýchlo, prikryte ho alobalom na prvých 30 minút pečenia. Chlebík ihneď vyberte z formy a nechajte ho vychladnúť na mriežke.