Reklama

Recept, ako z talianskej REŠTAURÁCIE! Milánske rizoto zachutí všetkým členom RODINY

Milánske rizoto sa často podáva aj ako príloha, napríklad k pomaly pečenému mäsu, krevetám alebo rybám. Zamilujete si ho však aj samotné, zasypané množstvom parmezánu.

Zdroj: shutterstock

Reklama

Toto rizoto sa často podáva aj ako príloha, napríklad k pomaly pečenému mäsu, krevetám alebo rybám. Zamilujete si ho však aj samotné, zasypané množstvom parmezánu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:30
Remaining Time 1:30
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Urobte si rizoto ako od Taliana: Takto sa varí pravé hubové

    Milánske rizoto

    Budete potrebovať:

    • 300 g ryže arborio alebo carnaroli
    • 2 menšie šalotky
    • 100 ml bieleho vína
    • 1 l hovädzieho vývaru
    • 70 g studeného masla
    • 2 vetvičky čerstvého tymianu
    • štipku šafranu
    • soľ
    • parmezán na podávanie

    Zdroj: shutterstock

    Krémové rizoto, ktorého základ stojí na kvalitnej ryži, šafráne a parmezáne vás upúta svojou sviežou žltou farbou a rovnako sviežou chuťou.

    Postup: Vývar priveďte do varu a potom stiahnite oheň na minimum. Šalotku nakrájajte nadrobno a opečte ju na 2 lyžiciach rozpáleného masla. Prisypte nepremytú ryžu (škrob je v tomto prípade žiaduci), šafran a miešajte, aby sa zrnká zafarbili a obalili tukom. Prilejte víno a nechajte odpariť. Potom ryžu podlejte časťou vývaru a miešajte, kým sa nevstrebe, až potom prilejte ďalšiu naberačku. Osoľte a pokračujte, kým ryža nie je uvarená na zhryz (možno ani nespotrebujete všetok vývar). Na záver vmiešajte zvyšné maslo, lístky tymianu a ihneď podávajte ozdobené parmezánom.