Pohánka so zeleninou
Potrebujete: 150 g pohánky, obľúbenú zeleninu alebo mrazenú zeleninovú zmes, maslo, soľ, čierne korenie, zeleninový vývar, vegetu, syr
Pohánku opláchnite. Ak dávate čerstvú zeleninu, tak ju očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Pokojne môžete použiť aj mrazenú zeleninovú zmes. Na hlbokej panvici rozohrejte maslo. Môžete použiť aj bylinkové maslo. Pridajte naň pohánku a chvíľku ju opražte. Potom pridajte zeleninu a dobre premiešajte.
Pohánku a zeleninu zalejte horúcim zeleninovým vývarom, ktorý by mal pohánku a zeleninu prekrývať asi 2 cm nad ich povrch. Pomaly varte až kým sa vývar odparí a pohánka zmäkne. Občas premiešajte.
Keď vám v panvici ostane už len pohánka a zelenina, tak ju ešte môžete podľa chuti dosoliť, okoreniť a máte hotovo. Pohánku môžete podávať s nastrúhaným syrom.