Reklama

Uchovajte bylinky netradične: Pripravte si skvelú ochutenú soľ

bylinková soľ

Zdroj: Profimedia

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

Externá redaktorka

Výroba takejto soli nie je len príležitosťou kreatívne experimentovať s rôznymi kombináciami byliniek, ale tiež skvelým spôsobom, ako využiť čerstvé bylinky z vašej záhrady alebo kuchyne.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáci zázrak pre IMUNITU! Pripravte si tinktúru z ECHINACEY

    Domáca bylinková soľ

    Potrebujete:

    • Soľ (najlepšie je použiť morskú soľ alebo himalájsku ružovú soľ)
    • Čerstvé bylinky podľa vlastného výberu (napr. rozmarín, tymián, bazalka, petržlen, šalvia)
    • Mixér alebo mlynček na korenie
    • Sklenená nádoba s tesne uzatvárateľným viečkom

    Bylinky dobre umyte a nechajte ich dôkladne vyschnúť. Môžete ich nechať uschnúť prirodzene na vzduchu alebo použiť sušičku potravín. Bylinky by mali byť úplne suché, aby ste predišli vzniku plesní. Vložte soľ a sušené bylinky do mixéra alebo mlynčeka na korenie. Pomer byliniek ku soli závisí na vašich chuťových preferenciách, ale dobrým začiatkom je pomer 1 diel byliniek k 3 dielom soli. Preložte hotovú bylinkovú soľ do čistých, suchých sklenených nádob. Uistite sa, že nádoby sú tesne uzavreté, aby soľ zostala suchá a uchovala si svoje arómy. Uchovávajte soľ na chladnom, suchom mieste mimo priameho slnečného svetla.

    Domáca bylinková soľ je vynikajúca na dochucovanie mäsitých jedál, zeleninových pokrmov, marinád, dressingov a omáčok. Tiež je krásnym a osobným darčekom pre rodinu a priateľov, ktorí majú radi varenie. Experimentujte s rôznymi kombináciami byliniek, aby ste zistili, ktoré vám najviac vyhovujú. Napríklad kombinácia bazalky, oregana a šalvie ponúka skvelé možnosti pre talianske jedlá, zatiaľ čo rozmarín a tymián sú skvelé pre francúzske a stredomorské recepty.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    Externá redaktorka
    Najradšej píšem voňavé recepty zo sezónnych surovín, milujem vôňu byliniek, tulipány a pivónie! Záhradkárčenie mi bolo blízke už od detstva a neopustilo ma do dnešného dňa. Verím, že záhradkárom môže byť každý, stačí si len nájsť svoju cestu.