Tajomstvo šťavnatej REBARBORY odhalené: Odborník radí, čo robiť, aby sa jej DARILO!
5. 4. 2025, 18:00

Zdroj: shutterstock
Rebarbora si nachádza miesto v čoraz viac záhradách. Vďaka svojej jednoduchosti pestovania a neodolateľnej chuti patrí medzi najobľúbenejšie plodiny. Odborník prezrádza, čo treba urobiť na jar, aby ste z nej vyťažili maximum a získali bohatú úrodu chutných, červených stoniek.

Zdroj: redakcia Záhradkár
Rebarbora, kyslastá a zároveň sladká, je pre mnohé domácnosti neodmysliteľným letnou zeleninou, najmä preto, že sa tak jednoducho pestuje v záhrade. Okrem svojej lahodnej chuti je rebarbora obľúbená aj pre svoju univerzálnosť ako plodina i pri varení.
Červené a zelené stonky sa dajú pestovať aj v kvetináčoch, čo je ideálne pre tých, ktorí nemajú voľnú záhradnú pôdu – pokiaľ majú dostatok slnečného svetla a pravidelnú zálievku. Záhradníci by sa mali počas roka venovať niekoľkým jednoduchým udržiavacím úkonom, z ktorých tri sú kľúčové na jar.
Zdroj: Shutterstock
Ako na chutnú rebarboru?
Odborník na záhradníctvo Luke Dejahang tvrdí, že "upratanie" rastliny môže prispieť k jej optimálnemu rastu. "Odstráňte staré listy, burinu a nečistoty zo stredu rastliny aj z jej okolia," hovorí expert.
Záhradníci by mali taktiež prioritne odstrániť kvetné stonky hneď, ako sa objavia. Na udržanie vlhkosti a potlačenie rastu buriny je dôležité zamulčovať okolie rastliny. Pri mulčovaní si však dajte pozor, aby ste nezakryli samotnú korunu rastliny.
Čo je najdôležitejšou úlohou? Čítajte na ďalšej strane >>>