Reklama

Uchovajte si chuť húb na zimné mesiace: Takto z nich pripravíte domácu soľ

Hubová soľ.

Zdroj: shutterstock

Reklama
záhradkár logo

Miroslava Kršková

Externá redaktorka

Objavte, ako jednoducho si môžete vytvoriť vlastnú voňavú hubovú soľ. Využiť ju môžete v množstve jedál.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TEASER: Pripravte si chutné HUBOVÉ korenie takto jednoducho!
    Zdroj: NMH/Záhradkár

    Hubová soľ

    Budete potrebovať:

    • 200 g sušených húb (dubáky, hríby alebo mix podľa chuti)
    • 100 g morskej soli (alebo inej kvalitnej soli)
    • 1 lyžičku cesnakového prášku (voliteľné)
    • 1 lyžičku sušeného tymianu alebo rozmarínu (voliteľné)

    Zdroj: Christine Siracusa on Unsplash

    Huby po usušení môžete premeniť na chutné korenie, ktoré využijete v množstve jedál.

    Postup

    • Sušené huby vložte do mixéra alebo kuchynského robota a rozmixujte ich na jemný prášok.
    • Do mixéra s rozdrvenými hubami pridajte soľ a krátko premiešajte, aby sa zmes rovnomerne prepojila.
    • Ak chcete, môžete do zmesi pridať aj cesnakový prášok a sušené bylinky a opäť premiešať. Tieto ingrediencie dodajú soli výraznejšiu arómu.
    • Zmes násldne preložte do suchých sklenených nádob s uzáverom.