Reklama

Vajcový likér domácej výroby: Krok za krokom. Aký postup používate vy?

Vajcový likér domácej výroby: Krok za krokom

Zdroj: Martina Gyenes

Reklama

Vaječný likér je populárny nápoj s hladkou a krémovou textúrou, ktorý je často spojený s vianočnými a sviatočnými obdobiami.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:24
Remaining Time 0:24
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TEASER | Chcete zdobiť medovníky ako PROFESIONÁL?
    Zdroj: redakcia Záhradkár

    Vaječný koňak je kombináciou vaječných žĺtkov, cukru, kondenzovaného mlieka a koňaku alebo iného druhu tvrdého alkoholu. Jeho konzistencia je hladká, krémová a často pripomína hustý krém.

    Zdroj: Martina Gyenes

    Vaječný koňak je kombináciou vaječných žĺtkov, cukru, mlieka a koňaku alebo iného druhu tvrdého alkoholu. Jeho konzistencia je hladká, krémová a často pripomína hustý krém.

    Nápoj má bohatú, sladkú a zároveň jemne alkoholickú chuť. Aromatizovaný je rumom, čo pridáva jemné ovocné tóny a hlbšiu komplexnosť chuti. Na ďalšej strane nájdete recept a videopostup.

    Zdroj: shutterstock

    Vianoce sa blížia a ak si ich chcete spríjemniť domácim vaječným likérom, jeho prípravu by ste si nemali nechávať na poslednú chvíľu!

    Vaječný koňak má krémovú farbu s jemným leskom. Keď je správne pripravený, môže mať hladkú a sviežu povrchovú textúru. Má hlboké korene v európskej kuchyni a je často spojený s sviatočnými obdobiami, ako sú Vianoce alebo Nový rok. V mnohých kultúrach je považovaný za symbol pohodlia a tepla v chladných zimných mesiacoch.

    Čo budete potrebovať?

    • 6 žĺtok
    • 6 polievkových lyžíc práškového cukru
    • 2 konzervy kondenzovaného mlieka
    • tvrdý alkohol (množstvo a typ podľa chuti - napr. 0,5 l rumu)

    Postup

    Žĺtka s cukrom vymiešajte do peny. Za stáleho miešania pridajte dve konzervy kondenzovaného mlieka. Po vymiešaní, keď jeho konzistencia je hladká a krémová pridajte tvrdý alkohol.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:25
    Remaining Time 0:25
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Základné ingrediencie a technika: Ako pripraviť perfektný vajcový likér

      Vaječný koňak je chutný nápoj, ktorý je ideálny aj ako darček počas sviatočného obdobia alebo kedykoľvek, keď si chcete dopriať niečo špeciálne a lahodné.

      Zdroj: Martina Gyenes

      Vajcový likér domácej výroby: Krok za krokom

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Vajcový likér: tajomstvo jemnej chuťové harmónie - pripravte si doma, krok za krokom