Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
TEASER | Chcete zdobiť medovníky ako PROFESIONÁL? Zdroj: redakcia Záhradkár
Vaječný koňak je kombináciou vaječných žĺtkov, cukru, kondenzovaného mlieka a koňaku alebo iného druhu tvrdého alkoholu. Jeho konzistencia je hladká, krémová a často pripomína hustý krém.
Zdroj: Martina Gyenes
Vaječný koňak je kombináciou vaječných žĺtkov, cukru, mlieka a koňaku alebo iného druhu tvrdého alkoholu. Jeho konzistencia je hladká, krémová a často pripomína hustý krém.
Nápoj má bohatú, sladkú a zároveň jemne alkoholickú chuť. Aromatizovaný je rumom, čo pridáva jemné ovocné tóny a hlbšiu komplexnosť chuti. Na ďalšej strane nájdete recept a videopostup.
Zdroj: shutterstock
Vianoce sa blížia a ak si ich chcete spríjemniť domácim vaječným likérom, jeho prípravu by ste si nemali nechávať na poslednú chvíľu!
Vaječný koňak má krémovú farbu s jemným leskom. Keď je správne pripravený, môže mať hladkú a sviežu povrchovú textúru. Má hlboké korene v európskej kuchyni a je často spojený s sviatočnými obdobiami, ako sú Vianoce alebo Nový rok. V mnohých kultúrach je považovaný za symbol pohodlia a tepla v chladných zimných mesiacoch.
Čo budete potrebovať?
6 žĺtok
6 polievkových lyžíc práškového cukru
2 konzervy kondenzovaného mlieka
tvrdý alkohol (množstvo a typ podľa chuti - napr. 0,5 l rumu)
Postup
Žĺtka s cukrom vymiešajte do peny. Za stáleho miešania pridajte dve konzervy kondenzovaného mlieka. Po vymiešaní, keď jeho konzistencia je hladká a krémová pridajte tvrdý alkohol.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Základné ingrediencie a technika: Ako pripraviť perfektný vajcový likér
Vaječný koňak je chutný nápoj, ktorý je ideálny aj ako darček počas sviatočného obdobia alebo kedykoľvek, keď si chcete dopriať niečo špeciálne a lahodné.