Zohrejte sa krémovou tekvicovou polievkou s kokosovým mliekom! Toto jej dodá šmrnc
23. 11. 2024, 14:00

Zdroj: shutterstock
Jednoduchý recept na skvelú tekvicovú polievku, ktorá vás očarí svojou dokonalou chuťou.
Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Galéria k článku

Krémová tekvicová polievka s jablkom a kokosovým mliekom
Budete potrebovať:
- 1 stredná tekvica Hokkaido
- 1 veľké jablko (ideálne kyslasté, napr. Granny Smith)
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 plechovka kokosového mlieka (cca 400 ml)
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lyžica olivového oleja alebo kokosového oleja
- 1 čili paprička (alebo štipka sušeného čili podľa chuti)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Šťava z 1/2 limetky
- vlašské orechy na podávanie
Zdroj: shutterstock
Tekvicová polievka
Tekvicu umyte, prekrojte na polovicu, odstráňte semienka a nakrájajte na kúsky. Jablko ošúpte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno a čili papričku (bez semienok, ak chcete jemnejšiu chuť) nasekajte. V hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu, cesnak a čili a restujte, kým nezačnú zlatnúť. Pridajte tekvicu a jablko, premiešajte a nechajte 2–3 minúty podusiť. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte polovicu kokosového mlieka. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte asi 20 minút, kým tekvica nezmäkne. Stiahnite z ohňa a rozmixujte polievku tyčovým mixérom dohladka; ak je hustá, pridajte vývar alebo vodu. Pridajte zvyšok kokosového mlieka, dochuťte soľou, korením a limetkovou šťavou. Podávajte horúcu, ozdobenú vlašskými orechmi a trochou čili podľa chuti.