Reklama

Zohrejte sa krémovou tekvicovou polievkou s kokosovým mliekom! Toto jej dodá šmrnc

Tekvicová polievka s jablkom.

Zdroj: shutterstock

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

Externá redaktorka

Jednoduchý recept na skvelú tekvicovú polievku, ktorá vás očarí svojou dokonalou chuťou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chrípka či prechladnutie? Pomôže vám CESNAKOVÉ MLIEKO

    Krémová tekvicová polievka s jablkom a kokosovým mliekom

    Budete potrebovať:

    • 1 stredná tekvica Hokkaido
    • 1 veľké jablko (ideálne kyslasté, napr. Granny Smith)
    • 1 menšia cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 plechovka kokosového mlieka (cca 400 ml)
    • 500 ml zeleninového vývaru
    • 1 lyžica olivového oleja alebo kokosového oleja
    • 1 čili paprička (alebo štipka sušeného čili podľa chuti)
    • Soľ a čierne korenie podľa chuti
    • Šťava z 1/2 limetky
    • vlašské orechy na podávanie

    Zdroj: shutterstock

    Tekvicová polievka

    Tekvicu umyte, prekrojte na polovicu, odstráňte semienka a nakrájajte na kúsky. Jablko ošúpte, odstráňte jadrovník a nakrájajte na kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno a čili papričku (bez semienok, ak chcete jemnejšiu chuť) nasekajte. V hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu, cesnak a čili a restujte, kým nezačnú zlatnúť. Pridajte tekvicu a jablko, premiešajte a nechajte 2–3 minúty podusiť. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte polovicu kokosového mlieka. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte asi 20 minút, kým tekvica nezmäkne. Stiahnite z ohňa a rozmixujte polievku tyčovým mixérom dohladka; ak je hustá, pridajte vývar alebo vodu. Pridajte zvyšok kokosového mlieka, dochuťte soľou, korením a limetkovou šťavou. Podávajte horúcu, ozdobenú vlašskými orechmi a trochou čili podľa chuti.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    Externá redaktorka
    Najradšej píšem voňavé recepty zo sezónnych surovín, milujem vôňu byliniek, tulipány a pivónie! Záhradkárčenie mi bolo blízke už od detstva a neopustilo ma do dnešného dňa. Verím, že záhradkárom môže byť každý, stačí si len nájsť svoju cestu.