Aj vy patríte k 99 % ľudí, ktorí kôstku z avokáda vyhadzuje? Pozrite sa na 5 tipov, čo s ňou
16.11.20228:00
Pri príprave guacamole či toastu s avokádom na raňajky kôstku z avokáda s najväčšou pravdepodobnosťou vyhadzujete aj vy. Možno ste netušili, že existuje niekoľko spôsobov, ako ju využiť. Niektoré z nich vás veľmi prekvapia.
1. Postrúhať ako syr
Kôstka avokáda je veľmi tvrdá, preto priama konzumácia ani nie je možná. Ak však kôstku nastrúhate podobne ako parmezán či muškátový orech, môžete takto pripravený prášok zmiešať so soľou a posypať ním jedlo. Ideálna je napríklad na šaláty či ako prídavok do smoothie.
zdroj: Instagram Laura_Flynn
Špagety či šalát môžete posypať nastrúhaným jadrom z avokáda
Počuli ste už o avokádovom čaji? Nastrúhané jadro zalejte vriacou vodou, nechajte lúhovať a nakoniec pridajte med a vyžmýkanú šťavu z citrónu.
Aj vy patríte k 99 % ľudí, ktorí kôstku z avokáda vyhadzuje? Pozrite sa na 5 tipov, čo s ňou
16.11.20228:00
Pri príprave guacamole či toastu s avokádom na raňajky kôstku z avokáda s najväčšou pravdepodobnosťou vyhadzujete aj vy. Možno ste netušili, že existuje niekoľko spôsobov, ako ju využiť. Niektoré z nich vás veľmi prekvapia.
1. Postrúhať ako syr
Kôstka avokáda je veľmi tvrdá, preto priama konzumácia ani nie je možná. Ak však kôstku nastrúhate podobne ako parmezán či muškátový orech, môžete takto pripravený prášok zmiešať so soľou a posypať ním jedlo. Ideálna je napríklad na šaláty či ako prídavok do smoothie.
zdroj: Instagram Laura_Flynn
Špagety či šalát môžete posypať nastrúhaným jadrom z avokáda
Počuli ste už o avokádovom čaji? Nastrúhané jadro zalejte vriacou vodou, nechajte lúhovať a nakoniec pridajte med a vyžmýkanú šťavu z citrónu.
Pokračovať v čítaní na ďalšej strane
1/5
Diskusia k článku ()
16.11.20228:00
Autor:
Petra Števková
Titulná foto: pinterest/cookrepublic.com