Logo
Reklama

Cvikla nasladko aj naslano! Doprajte si ju každý deň pre zdravie

Cviklové čipsy pripravíte tak, že cviklu nastrúhate na tenké plátky, osolíte a polejete trochou oleja. Ak chcete, môžete aj okoreniť. Pripravené chipsy prestrite na papier na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 150 °C do chrumkava. Presný čas je náročné napísať, nakoľko každá rúra pečie inak a všetko závisí od hrúbky cviklových plátkov. Ak máte čas a chuť, na obmenu môžete cviklu nastrúhať na hrubšie rezance a tak upiecť do chrumkava.

Zdroj: Instagram @sony.side.up

Reklama
Reklama

Či ste siali cviklu na jar, alebo až začiatkom leta, v niektorých prípadoch jej už ožltli listy. Znamená to, že rastlina prestáva vegetovať a je čas ju pozberať. Máte jej veľa? Varte, pečte, zavárajte...

Diskusia

(0)

Autor článku

Patrícia Lešková

Externá redaktorka
Vyštudovaná žurnalistka, pre ktorú je momentálne záhrada najväčším relaxom aj inšpiráciou, a to aj napriek tomu, že kedysi dávno si myslela, že bude mať v záhrade len pekne upravený trávnik.
Výber pre vás