Logo
Reklama

Kde sa vzala HORČICA? Žuli ju už v dobe kamennej! Považovali ju za korenie, liek i afrodiziakum

Existuje mnoho druhov horčice vyrobených z čiernych, bielych alebo hnedých semien alebo zo zmesi všetkých troch.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Reklama

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Má ostrú, mierne až silno štipľavú chuť. Už človek v kamennej dobe ho vraj žul. Pravdepodobne preto, aby prekryl chuť rozkladajúceho sa mäsa. Horčičné semienko sa spomína už v mezopotámskych klinopisných textoch z 2. polovice 3. tisícročia pred naším letopočtom.

Diskusia

(0)

Autor článku

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov
Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.
Výber pre vás