1. Náhrada pre histaminikov
Počuli ste už o amčure? Ide o prášok zo zeleného manga, ktorý vonia ako med a nahrádza citrón, ktorý ľudia s histamínovou intoleranciou nemôžu. V Indii ho pripravujú tak, že sa ešte zelené mango nakrája na kúsky, ktoré sa sušia na slnku a potom zomelú na prášok.
2. Vypestujete si ho aj z kôstky
Na vypestovanie vlastného manga vám stačí jeho kôstka. Tú nožnicami či nožom opatrne rozlúpnite, kôstku zabaľte do mokrej papierovej vreckovky a vložte do sáčku. Za pár dní až týždňov začne klíčiť, potom ju opatrne vložte do substrátu a postavte na svetlé miesto.

3. Vo všetkých formách
Mango sa môže jesť surové, ako prísada v jedlách varené, v koláčoch pečené. Okrem toho ho môžete sušiť, odšťavovať, pripraviť si z neho prášok, spraviť si z neho pyré, džem a aj sirup.
4. Plné vitamínu A
Už v jednej šálke manga sa nachádza 10 % dennej odporúčanej dávky vitamínu A. Ten je dôležitý v boji proti infekciám a s vitamínom C, ktorý mango tiež obsahuje, tvoria super dvojku pre posilnenie imunity.