Logo
Reklama

Máte chuť na sladké, chlieb alebo bublinky? Vedci prišli na to, že vám chýbajú tieto živiny!

Nie je čips ako čips. Ak si myslíte, že chrumkaním zeleninových čipsom nepriberiete, ste na omyle. Vyprážané čipsy vyrobené z cvikly či koreňovej zeleniny sú rovnako kalorické ako zatracované klasické čipsy. Hoci vyprážané kolieska farebnej zeleniny vyzerajú lepšie, no na vaše zdravie majú rovnako zlý vplyv. „Škodlivou zložkou nie je to, že obsahujú olej, ale že v procese vyprážania vznikajú trans nasýtené mastné kyseliny,” hovorí lekárka a špecialistka na výživu Adrienne Youdim z Beverly Hills.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Reklama

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Určite ste už zažili pocit, kedy ste dostali šialenú chuť na konkrétnu vec. Vedci prišli na to, že vášmu telu chýbajú tieto kľúčové živiny.

Diskusia

(0)

Autor článku

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov
Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.
Výber pre vás