Logo
Reklama

Rady skúseného LIEHOVARNÍKA: Ako pripraviť z rôzneho ovocia dobrý KVAS?

Podľa druhu kvasu sa treba v dostatočnom predstihu objednať v pálenici. Stanovenie termínu pálenia však vyžaduje určitú skúsenosť, pričom treba brať do úvahy druh ovocia a hlavne teplotu miestnosti, v ktorej kvasenie prebiehalo.

Zdroj: shutterstock

Reklama

Ani dokonalé zariadenie pálenice, ani kumšt skúsených pracovníkov nedokáže z nekvalitného kvasu vyrobiť prvotriedny destilát. Preto sme oslovili skúseného liehovarníka Ing. Jaroslava Veselku z Lučeneckej pálenice, aby sme vám priniesli zaručené informácie o správnej príprave kvasu.

Diskusia

(0)

Autori článku

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov
Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.
Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.
Výber pre vás