Reklama

Vyzerá ako HRÁŠOK, no nedajte sa oklamať! Už ste vyskúšali túto JAPONSKÚ pochúťku?

Počuli ste už o japonskej pochúťke edamame? Nápadne pripomína hrach a je chutnou potravinou plnou živín!

Zdroj: Canva

Reklama

Milovníci zdravého životného štýlu už o japonskej pochúťke zvanej edameme určite počuli. Sójové bôby svojim vzhľadom a zelenou farbou pripomínajú náš hrach a tak si ich ľahko zameníte. Edamame však v sebe ukrývajú toľko živín, že ich do svojho jedálnička zaradíte aj vy!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čím hlbší rez, tým bohatšie súkvetia! Poponáhľajte sa, je čas zrezať HORTENZIE

    Mladé bôby

    Edamame sú vďaka strukom a zelenej farbe podobné s hráškom a majú tiež rovnako príjemnú sladkastú chuť. Sú obľúbenou súčasťou ázijskej kuchyne, no popularitu majú najmä v Japonsku. A hoci sú zelené struky edamame v zahraničí obľúbenou pochúťkou, u nás si cestu na stôl razia len veľmi pomaly! A to je škoda, keďže okrem toho, že sú chutné, sú aj veľmi zdravé! Kto ochutnal mladé sójové bôby už na ne nedá dopustiť!

    Zdroj: Canva

    Edamame sú obľúbenou ázijskou pochúťkou.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Ochutnali ste už japonskú pochúťku EDAMAME? Zelené sójové bôby sú chutné a plné ŽIVÍN!

      Zdravé „fazuľky"

      Nezrelé sójové bôby sú plné cenných látok, avšak najbohatšie sú na bielkoviny. Ak chcete nahradiť v jedálničku mäso, práve edamame pokryjú denný prísun bielkovín. Majú tiež vysoký podiel vlákniny a aminokyselín. Chutné fazuľky obsahujú aj vápnik, železo a tiež vitamín K.

      Zdroj: Canva

      Sójové bôby edamame sa oplatí konzumovať! Obsahujú totiž vysoký podiel bielkovín, i vlákniny.

      Konzumujte edamame, ak chcete nabrať svalovú hmotu, zahnať depresívne stavy, alebo dodať telu potrebnú energiu. Je dokázané, že produkty s obsahom sóje dokážu tiež znížiť riziko rakoviny. Ženy by mali sójové bôby užívať v období menopauzy, keďže dokážu zvýšiť kognitívne funkcie v tele a to vďaka obsahu izoflavónov.

      Jednoduchá príprava

      Kladiete si otázku, ako túto ázijskú pochúťku pripraviť? Úplne jednoducho! Postačí ju uvariť a potom osoliť, najlepšie hrubozrnnou soľou. Práve tak to robia aj v Japonsku! Ak preferujete pikantnejšie jedlá, uvarené bôby môžete posypať mletými chilli papričkami. Edameme sa zvyknú podávať ako príloha, či predjedlo k pivu, i iným alkoholickým nápojom. Sú však aj obľúbenou súčasťou zeleninových šalátov.

      Zdroj: Canva

      Edamame sú obľúbenou súčasťou zeleninových šalátov.

      Vyberáme pre vás niečo PLUS