Reklama

Vypestovali ste ŠALÁT s HORKOU chuťou? Ako tomu predísť?

Hlávkový šalát je super zelenina

Zdroj: Shutterstock

Reklama

„Pri pestovaní šalátu v skleníku sa mi často stáva, že zostane horký. Čo môže byť príčinou a ako sa tomu vyvarovať?“

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Prvý slovenský "kockovač" je vyrobený pomocou 3D TLAČE
    Zdroj: Kocky z hliny pre rastliny

    Zdroj: Archív NMH

    Ing. Peter GAJDOŠTIN, zeleninár

    Horčiny sú prirodzená zložka hlávkového šalátu. Ich podiel v listoch sa prezrievaním a jeho vybiehaním do kvetu zvyšuje. Obsah horčín ovplyvňuje vysoká teplota a všetky faktory, ktoré spôsobujú spomalenie alebo zastavenie rastu – málo vody, nedostatočná výživa, ale i nadbytok dusíka.

    Zdroj: Łukasz Borys

    Šalát listový – zmes

    Ak sa chcete horkému šalátu vyhnúť, poskytnite rastlinám dostatočnú a pravidelnú závlahu a vyrovnanú výživu. V neskorej jari, keď počas dňa teploty v skleníku výrazne stúpajú, dôsledne vetrajte.