Logo
Reklama

Dávate ju len do GULÁŠU a PLACIEK? Majoránka má okrem vône aj iné BENEFITY

Majorán

Je neodmysliteľným korením francúzskej kuchyni a má naozaj široké využitie v kuchyni. Nepoužíva sa len ako dochucovadlo, ale z majoránu si niekto pripravuj aj odvar na kloktanie. Je veľkým pomocníkom hlavne pri ochoreniach dýchacích ciest a je skvelou prevenciou proti nachladnutiu. Pomáha odstraňovať kašeľ a uvoľňuje hlieny.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov

Majorán alebo majoránka sa väčšinou používa ako korenie na dochutenie jedál. Niekedy je však škoda hodiť ju len tak do hrnca. Bylinka má upokojujúci účinok, určite si na ňu spomeňte aj pri tráviacich ťažkostiach.

Diskusia

(0)

Autor článku

redakcia Záhradkár

Kolektív autorov
Sme tím vášnivých záhradkárov, ktorí sa delia o svoje vedomosti a lásku k záhradníctvu. Našim cieľom je prinášať odborné rady, praktické skúsenosti, inšpiráciu a aktuálne trendy v oblasti úžitkových i okrasných záhrad a všetkého, čo súvisí s rastlinami.
Výber pre vás