Reklama

Máte radi JAHODY? 4 recepty na vynikajúce ovocné lahôdky

Dobroty plné ovocia

Zdroj: Canva

Reklama

Leto sa blíži a s ním aj dozrievanie drobného ovocia, ako sú napr. jahody, maliny, ríbezle a pod. Preto si pripravíme tieto 4 chutné recepty, ktoré sú BEZ PEČENIA!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TEASER | Vyberte si kvalitné ČEREŠNE! Vieme, ako na to

    Jahodová torta

    Zdroj: Canva

    Torta s jahodami

    Na korpus budeme potrebovať:

    • 100g maslových sušienok
    • 50g rozpusteného masla

    Na plnku:

    • 700g jahôd
    • 3 PL cukru
    • 2 vrecúška stužovača do želatíny
    • 120ml hustého bieleho jogurtu
    • 400ml smotany na šľahanie
    • 2 PL práš. cukru
    • 1 vanilkový cukor

    Na dozdobenie:

    • 200g drobného ovocia
    • 2-3 PL rozpustenej želatíny

    POSTUP:

    Na jemno rozdrvené sušienky zmiešajte s maslom. Takúto masu dajte na dno tortovej formy s priemerom 20 cm a dajte do chladničky. Jahody v hrnci uvarte spolu s cukrom na miernom ohni. Následne rozmixujte a nechajte vychladiť. 1 balíček stužovača do želatíny pripravte podľa návodu na obale a zmiešajte spolu so 100ml dotuha vyšľahanej šľahačky. Následne zmes zmiešajte spolu s jahodovou zmesou a vylejte na korpus a dajte opäť do chladničky. Medzitým si vyšľahajte zvyšnú smotanu na šľahanie do tuha. Biely jogurt zmiešajte spolu s vanilkovým cukrom, druhým balíčkom stužovača do želatíny, pripraveného podľa návodu, a tieto dve biele zmesi dajte dokopy. Následne vylejeme na tortu, uhladíme a dáme opäť do chladna, ideálne na celú noc. Nakoniec dozdobíme drobným ovocím, ktoré prelejeme želatínou, pripravenou podľa návodu na obale.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Zákusok z cukrárne - želatínová kocka.

    Malinové kocky

    Budeme potrebovať:

    • 100g pomletých lieskovcov
    • 100-130g rozpustenej čokolády
    • maliny
    • 250g masla
    • 150g práš. cukru
    • 1PL mandľového likéru
    • 1PL malinového likéru
    • 1 vanilkový cukor
    • bielu čokoládu
    • posekané pistácie

    POSTUP:
    Do misky si dáme pomleté lieskovce s rozpustenou čokoládu a dôkladne spolu zmiešame. Rovnomerne túto zmes dáme na dno menšej keramickej misky a dáme do chladničky. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Stuhnuté cesto pokvapkáme mandľovým likérom, dáme na to maslovú plnku a dáme opäť do chladničky na pár hodín. Vyberieme, pokvapkáme malinovým likérom a ozdobíme kúskami malín, nastrúhanej bielej čokolády a nasekanými pistáciami.

    Zdroj: Canva

    Košíčky plnené mascarpone a ovocím

    Košíčky s miešaným ovocím

    Na cesto budeme potrebovať:

    • 100g najemno pomletých piškót
    • 1PL kakaa
    • 60g rozpusteného masla

    Na plnku:

    • 150 g mascarpone
    • 1PL práš. cukru
    • 1 vanilkový cukor
    • 100ml vyšľahanej šľahačky
    • 400g drobného ovocia
    • 1 balíček čírej želatíny

    POSTUP:
    Piškóty si nameľte a zmiešajte spolu s preosiatym kakaom a vychladnutým maslom. Do menších formičiek dajte na dno potravinovú fóliu a po menších kúskoch vysteľte dno aj boky formičiek pripraveným cestom. Dajte do chladničky zatuhnúť. Medzitým si vymiešajte mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, postupne a opatrne primiešajte vyšľahanú šľahačku. Ovocie umyte a osušte a želatínu si pripravte podľa návodu na obale. Pripravené košíčky vytiahnite z chladničky, naplňte pripraveným krémom, poukladajte ovocie a zalejte želatínou. Nechajte stuhnúť v chladničke ideálne do druhého dňa. Pred podávaním stiahnite potravinovú fóliu a podávajte.

    Zdroj: Canva

    Jahodový tunel

    Jahodový tunel

    Budeme potrebovať:

    • 600g ricotty
    • 100ml šľahačky
    • 7 plátkov želatíny
    • mlieko
    • med
    • 500g jahôd
    • sušienky
    • 250g jahôd na ozdobenie

    Šľahačku vyšľaháme do tuha. V druhej miske zmiešame ricottu s medom. Želatínu pripravíme podľa návodu a následne ju rozpustíme v troche mlieka. Umyté a osušené jahody nakrájame na drobné kúsky, ktoré opatrne vmiešame do ricotty, pridáme šľahačku a pripravenú želatínu. Všetko zľahka premiešame a spojíme v jednu masu. Úzku formu vyložíme potravinovou fóliou a na dno dáme sušienky. Vylejme jahodovo-ricottovú zmes a dáme do druhého dňa do chladničky zatuhnúť. Po stuhnutí vyklopíme tunel a ozdobíme ho jahodami.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS