Cesnak v oleji s bylinkami
- 2 hlavičky cesnaku
- 1 až 1,5 šálky extra panenského olivového oleja
- Čerstvé bylinky (napríklad tymian, rozmarín, oregano) - voliteľné
- Soľ a korenie podľa chuti
- Sklenená nádoba na uchovávanie

Ošúpte strúčiky cesnaku. Zvoľte kvalitný extra panenský olivový olej a ohrejte ho na miernu teplotu, nie však var. Do teplého oleja pridajte cesnak a prípadne aj čerstvé bylinky, ako je tymian, rozmarín alebo oregano, pre ešte výraznejšiu arómu. Nádobu so strúčikmi cesnaku a olejom uzatvorte a nechajte cesnak v oleji minimálne 24 hodín, aby sa chute spojili. Po tomto čase môžete cesnak v oleji použiť ako prísadu do rôznych jedál. Uchovávajte ho v chladničke a spotrebujte v priebehu týždňov.