10 praktických tipov, ako dopestovať HOKAIDO! Zvolíte si priamu sejbu či priesady?
7.5.18:00
Hokaido je tak akurát veľké, pri spracúvaní na polievku ho nemusíte okrajovať zo šupky, dužina je kvalitná a chutná. Dostali ste naň chuť? Do zberu je síce ešte ďaleko, ale už treba myslieť na vysievanie tekvíc.
Tekvica obrovská je náročnejšia na teplotu než tekvica obyčajná (C. pepo), na Slovensku však bez problémov rastie a rastliny sú značne odolné. Vďaka mohutnému koreňovému systému znesú aj občasné výpadky vašej starostlivosti.
‘Hokaido’ je tekvica primárne s oranžovou šupkou. Pod týmto pomenovaním sú však ponúkané aj iné odrody patriace do typu kabocha s plocho guľovitými plodmi.
Tekvice sú teplomilná zelenina s teplotným optimom medzi 18 až 25 °C. Pri teplotách pod 5 °C zastavujú rast a môže dôjsť k poškodeniu rastlín. Mráz likviduje nadzemnú hmotu a pri dlhšom pôsobení výrazne poškodzuje aj plody.
10 praktických tipov, ako dopestovať HOKAIDO! Zvolíte si priamu sejbu či priesady?
7.5.18:00
Hokaido je tak akurát veľké, pri spracúvaní na polievku ho nemusíte okrajovať zo šupky, dužina je kvalitná a chutná. Dostali ste naň chuť? Do zberu je síce ešte ďaleko, ale už treba myslieť na vysievanie tekvíc.
Tekvica obrovská je náročnejšia na teplotu než tekvica obyčajná (C. pepo), na Slovensku však bez problémov rastie a rastliny sú značne odolné. Vďaka mohutnému koreňovému systému znesú aj občasné výpadky vašej starostlivosti.
‘Hokaido’ je tekvica primárne s oranžovou šupkou. Pod týmto pomenovaním sú však ponúkané aj iné odrody patriace do typu kabocha s plocho guľovitými plodmi.
Tekvice sú teplomilná zelenina s teplotným optimom medzi 18 až 25 °C. Pri teplotách pod 5 °C zastavujú rast a môže dôjsť k poškodeniu rastlín. Mráz likviduje nadzemnú hmotu a pri dlhšom pôsobení výrazne poškodzuje aj plody.
10 praktických tipov, ako dopestovať HOKAIDO! Zvolíte si priamu sejbu či priesady?
7.5.18:00
Hokaido je tak akurát veľké, pri spracúvaní na polievku ho nemusíte okrajovať zo šupky, dužina je kvalitná a chutná. Dostali ste naň chuť? Do zberu je síce ešte ďaleko, ale už treba myslieť na vysievanie tekvíc.
Tekvica obrovská je náročnejšia na teplotu než tekvica obyčajná (C. pepo), na Slovensku však bez problémov rastie a rastliny sú značne odolné. Vďaka mohutnému koreňovému systému znesú aj občasné výpadky vašej starostlivosti.
‘Hokaido’ je tekvica primárne s oranžovou šupkou. Pod týmto pomenovaním sú však ponúkané aj iné odrody patriace do typu kabocha s plocho guľovitými plodmi.
Tekvice sú teplomilná zelenina s teplotným optimom medzi 18 až 25 °C. Pri teplotách pod 5 °C zastavujú rast a môže dôjsť k poškodeniu rastlín. Mráz likviduje nadzemnú hmotu a pri dlhšom pôsobení výrazne poškodzuje aj plody.
Pokračovať v čítaní na ďalšej strane
1/10
Diskusia k článku ()
7.5.18:00
Autor:
Peter Gajdoštin
Titulná foto: shutterstock