Ako píše magazín Zdravie, reďkovky sú ideálnym spestrením jedálneho lístka. Pochutnáte si na nich v zeleninových šalátoch či krásne ozdobia domáci chlebík s chutnou nátierkou. Potešia vás nielen výbornou chuťou, ale aj svojimi účinkami na zdravie. Ich nevýhodou je pomerne krátka trvanlivosť, čerstvosť si uchovávajú maximálne dva až tri dni, potom začnú vädnúť. Pred uskladnením im preto odstráňte lístky, nebudú ich zbytočne oberať o vlhkosť. Nakoniec ich umyte vodou, nechajte odkvapkať, zavrite ich do zaváraninového pohára a vložte do chladničky. Takto si uchovajú chuť aj týždeň.
Prečo sa ich oplatí zaradiť do jedálnička?

Pomôžu pri chudnutí
Reďkovky sú super voľbou, ak si chcete vylepšiť postavu. Zasýtia a neobsahujú takmer žiadne kalórie. Majú aj vysoký obsah vlákniny, vďaka ktorej sa vyhnete návalom hladu. Práve pre tieto vlastnosti sú často súčasťou redukčných diét.