
CHEESECAKE S ČERNICAMI A MRVENIČKOU
10-12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 40-45 MINÚT
POTREBUJETE:
Na korpus:
- 200 g karamelových sušienok
- 40 g kokosového oleja
Na plnku:
- 500 g jemného tvarohu
- 140 g hustého jogurtu
- 65 g práškového trstinového cukru
- kôra z pol citróna
- 2 lyžice hladkej múky
- 3 vajcia
- 200 g černíc
Na mrveničku:
- 20 g hrubej múky
- 20 g ovsených vločiek
- 40 g trstinového cukru
- 15 g kokosového oleja
- 50 g nasekaných mandlí

POSTUP:
- Urobte korpus: V mise zmiešajte rozmixované sušienky s roztopeným kokosovým olejom a presypte do formy (15 x 22 cm) vystlanej papierom na pečenie. Dobre utlačte a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 10 minút.
- Pripravte plnku: V druhej mise vymiešajte tvaroh, jogurt, cukor, citrónovú kôru a múku dohladka. Pridajte dobre rozmiešané vajcia. Zmes nalejte na korpus a potom naň naneste tvarohovú plnku. Tú husto posypte černicami.
- Urobte mrveničku: Len zmiešajte všetky suroviny. Keď je hotová, namrvte ju na černice.
- Na dno rúry vyhriatej na 180 °C vložte plech s horúcou vodou a na strednú mriežku položte cheesecake. Pečte ho 40-45 minút. Potom rúru pomaly otvorte a cheesecake v ňom nechajte 10 minút chladnúť. Až potom ho vyberte a nechajte celkom vychladnúť.
- Cheesecake vložte na noc do chladničky a na druhý deň môžete podávať.
Tip cukrárky Veroniky Kollárovej: Cheesecake môžete urobiť aj vo väčšej forme (24 cm). Vtedy pridajte do korpusu o 50 g sušienok a 10 g kokosového oleja viac.