Logo
Reklama

Spoznajte históriu KVASENEJ KAPUSTY! Nakladanie do súdka môže byť zábava pre celú rodinu

Kapustu môžete nakladať do súdka, ale aj do väčších zaváraninových pohárov.

Zdroj: pinterest/diet-health.info

Reklama
Reklama

Mliečne kvasenie je popri sušení a solení jednou z najstarších metód konzervácie potravín. V Európe sa kapusta ako kultúrna rastlina pestovala najmä v záhradách kláštorov. Používala sa okrem podpory trávenia, na prečistenie krvi a pokožky, na hojenie vredov, zápalov, dny, bolesti hlavy a opice.

Diskusia

(0)

Autor článku

Redaktorka časopisu Záhradkár, záhradníčka a milovníčka zvierat v jednej osobe. Prírodu, ako majstrovské Božie dielo najradšej poznávam všetkými zmyslami. Očami obdivujem nekonečnú paletu farieb, ušami vnímam usilovné opeľovače, cez nos prúdia originálne vône kvetov a na jazyku sa rozplýva sladká chuť ovocia. Od malička som mala k záhradkárčeniu blízko a vďaka mojim starým rodičom som spoznala, aká dôležitá je láska k vlastnej pôde.
Výber pre vás